Divjak: Nagrađivat ćemo učitelje i nastavnike koji povlače sredstva iz EU fondova

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju predložit će se da se učitelji i nastavnici koji povlače sredstva iz europskih fondova nagrađuju povećanjem plaće ili smanjenjem norme, najavila je u srijedu ministrica odgoja i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ta je inicijativa, ocijenila je, iskorak prema nagrađivanju izvrsnosti i njome se zaustavljaju uravnilovke u školama.

“U izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju prijedlog je da se nagrađuju oni učitelji i nastavnici koji povlače sredstva iz europskih fondova, te da imaju pravo na povećanje plaće ili smanjenje norme. U tom smislu mislim da je ta inicijativa na tragu onoga što smo cijelo vrijeme najavljivali i nadam se da će dobiti podršku u javnoj raspravi”, rekla je Divjak novinarima uoči sjednice Vlade.

Povećanje će, dodala je, ovisiti o tome koji dio radnog vremena se angažira na projektu, a kako Hina neslužbeno doznaje, ono bi moglo iznositi 30 posto.

Dio izmjena zakona odnosit će se i na zaključivanje ocjena na polugodištu, no, kako je napomenula ministrica, javna rasprava još nije otvorena zbog promijenjene procedure stavljanja zakona u javnu raspravu, pa je “izgledno da zakon neće doći na vrijeme da utječe na promjene za ovu školsku godinu”.
HINA