Divjak i Hrvatski generalski zbor o kurikularnoj reformi

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak sa svojim pomoćnikom za strukovno obrazovanje Vladom Prskalom, posjetila je Hrvatski generalski zbor.

U uvodnom dijelu predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac upoznao je ministricu s djelovanjem udruge s naglaskom na naš projekt “Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu”. Ministrica je pozdravila inicijativu HGZ-a o održavanju stručnih predavanja predmetnim nastavnicima i profesorima povijesti te je podržala suradnju s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Ministrica Divjak zamoljena je da nazočnima prokomentira aktualne teme u društvu vezane uz znanost i obrazovanje, kao što su cjelovita kurikularna reforma te je odgovarala na brojna pitanja prisutnih koji su naglasili važnost modernizacije obrazovanja za 21. stoljeće i važnost građenja škole za život, a ne samo ocjenu.

Pomoćnik ministrice Prskalo naglasio je kako će ministarstvo voditi brigu o nacionalnim temama. Posebnu pozornost pridao je problemu strukovnih škola, koje su izuzetno loše opremljene i nisu u mogućnosti odgovarati zahtjevima gospodarstva u Hrvatskoj. Potrebno je da strukovne škole budu okrenute prema gospodarskim zahtjevima svoje županije te da je potrebno jačanje dualnog obrazovanja, piše Večernji list.