Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak da je čestitala Radovanu Fuchsu na imenovanju za posebnoga savjetnika Vlade za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme, istaknuvši kako vjeruje u dobru suradnju s Fuchsom, te da nema preklapanja nadležnosti.

Novinarima okupljenim pred Banskim dvorima Divjak je potvrdila da je u utorak sazvana telefonska sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije na kojoj su bile dvije točke – poništavanje natječja za voditelja ERS-a i izbor dvanaest članova ERS-a.

Također je potvrdila da je premijer Andrej Plenković, koji je ujedno predsjednik Posebnoga stručnog povjerenstva, imenovao Fuchsa za posebnoga savjetnika Vlade za koordinaciju rada ERS-a, dodavši kako je kontaktirala Fuchsa i čestitala mu na imenovanju.

“Čestitala sam profesoru Fuchsu na imenovanju, vjerujem u dobru suradnju” rekla je Divjak. Objasnila je da su savjetodavna uloga i uloga ERS-a važne, iako Ministarstvo znanosti i obrazovanja vodi procese reforme obrazovanja.

Ministrica je ocijenila kako se posebni savjetnik i novoimenovani članovi ERS-a mogu odmah uključiti u dio reforme koji je u tijeku, a to je edukacija učitelja iz eksperimentalnih škola. Ustvrdila je kako je na to posebno ponosna i izvijestila da je upravo na edukaciji u on-line okruženju 1105 učitelja.

Novinare je zanimalo i “tko će kome tu biti šef”, odnosno hoće li to biti ona kao ministrica ili Fuchs kao posebni savjetnik Vlade.

“Ako je netko poseban savjetnik Vlade on ima svoju ulogu, a ako je netko ministar onda ima svoju ulogu po zakonu”, odgovorila je Divjak.

Što se tiče poništavanja natječaja za voditelja ERS-a, ocijenila je kako je to učinjeno s razlogom jer nije postignut konsenzus o toj osobi.

“Imate puno raspisanih natječaja koje poništite, a moram priznati da je ovdje dobar razlog jer je za voditelja ipak trebao biti postignut konsenzus, što se nije dogodilo”, kazala je. (H)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here