Direktor HEP-a Barbarić: Naše misli su s obiteljima stradalih u požaru

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić kazao je kako su u Kriznom stožeru uključene sve stručne službe.

“Iskazao bih iskrenu sućut obiteljima naših stradalih kolega, djelatnicima Hidroelektrane Dubrovnik, koji su zajedno s njima činili jednu veliku obitelj i prenijeti im sućut svih kolega iz HEP-a. Naše su misli uz tragično stradalima. Zahvaljujem se Kriznom stožeru na nesebičnoj brizi i iskazanom angažmanu u saniranju svih posljedica uzrokovanih havarijom koja nam se jučer dogodila, s tragičnim završetkom. U Kriznom stožeru su predstavnici MUP-a, JVP-a, liječničkih timova i ostalih stručnih službi, uključujući i HGSS”, kazao je.

HEP se na terenu stavio na raspolaganje stručnim službama i Kriznom stožeru i aktivno sudjeluje u sanaciji događaja. Saznanja o tome što se zapravo dogodilo za sada – nema. “DORH provodi izvide sa stručnim timovima i istražne radnje”, dodao je Barbarić.

Dodao je da je od jučer poslijepodne u Dubrovniku te da na terenu pružaju maksimalnu pomoć stručnim službama te da HEP aktivno sudjeluje u sanaciji štete”, jučerašnji požar nazvao je tragičnim događajem koji je zadesio cijelu obitelj Hrvatske elektroprivrede. 

Nije htio nagađati o uzrocima požara: “Kolege iz DORH-a sa stručnim timovima provode izvide i istražne radnje, pričekajmno da daju svoje mišljenje. Sve ostalo bi bile spekulacije”.

Nakon pronalaska beživotnog tijela jednog od trojice nestalih jučer oko 14 sati u kanalu koji vodi od Centrale prema moru, oko 21.50 sati na plaži Ključice u Cavtatu pronađeno je i tijelo drugog radnika.

Potraga za trećim nestalim radnikom nije prekidana, trajala je cijelu noć, a jutros je dodatno intenzivirana, rekla je za N1 glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić.

“Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila”, objavili su jutros iz dubrovačke policije.