Povezite se

Crna Kronika

Direktor HEP-a Barbarić: Naše misli su s obiteljima stradalih u požaru

Objavljeno

-

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić kazao je kako su u Kriznom stožeru uključene sve stručne službe.

“Iskazao bih iskrenu sućut obiteljima naših stradalih kolega, djelatnicima Hidroelektrane Dubrovnik, koji su zajedno s njima činili jednu veliku obitelj i prenijeti im sućut svih kolega iz HEP-a. Naše su misli uz tragično stradalima. Zahvaljujem se Kriznom stožeru na nesebičnoj brizi i iskazanom angažmanu u saniranju svih posljedica uzrokovanih havarijom koja nam se jučer dogodila, s tragičnim završetkom. U Kriznom stožeru su predstavnici MUP-a, JVP-a, liječničkih timova i ostalih stručnih službi, uključujući i HGSS”, kazao je.

HEP se na terenu stavio na raspolaganje stručnim službama i Kriznom stožeru i aktivno sudjeluje u sanaciji događaja. Saznanja o tome što se zapravo dogodilo za sada – nema. “DORH provodi izvide sa stručnim timovima i istražne radnje”, dodao je Barbarić.

Dodao je da je od jučer poslijepodne u Dubrovniku te da na terenu pružaju maksimalnu pomoć stručnim službama te da HEP aktivno sudjeluje u sanaciji štete”, jučerašnji požar nazvao je tragičnim događajem koji je zadesio cijelu obitelj Hrvatske elektroprivrede. 

Nije htio nagađati o uzrocima požara: “Kolege iz DORH-a sa stručnim timovima provode izvide i istražne radnje, pričekajmno da daju svoje mišljenje. Sve ostalo bi bile spekulacije”.

Nakon pronalaska beživotnog tijela jednog od trojice nestalih jučer oko 14 sati u kanalu koji vodi od Centrale prema moru, oko 21.50 sati na plaži Ključice u Cavtatu pronađeno je i tijelo drugog radnika.

Potraga za trećim nestalim radnikom nije prekidana, trajala je cijelu noć, a jutros je dodatno intenzivirana, rekla je za N1 glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić.

“Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila”, objavili su jutros iz dubrovačke policije.

Crna Kronika

Umro Josip Biljan načenik PU Ličko senjske

Published

on

Josip Biljan/Nacionalno

Po neslužbenim podatcima danas je iznenada u Gospiću umro načenik PU Ličko senjske Josip Biljan (65).

Josip Biljan načelnikom PU Ličko senjske imenovan je 2017. godine na petogodišnji mandat. U Gospić je na mjesto  načelnika PU ličko-senjske došao iz Prihvatnog centra Ježevo u kojemu je bio voditelj 13 godina.

Rođen je u Gospiću (Mašaluk) gdje je i živio do odlaska na fakultet, ali se uvijek vraćao u svoju rodnu Liku.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Policija potvrdila da je u Savi pronađeno tijelo ubijenog 21-godišnjaka

Published

on

Zagrebačka policija u srijedu je potvrdila da je tijelo nedavno pronađeno u rijeci Savi, istočno od Zagreba, 21-godišnjak zbog čijeg je ubojstva uhićen 19-godišnji Osječanin.

Za to ubojstvo policija je 23. ožujka osumnjičila 19-godišnjaka kojega tereti da je na zasad neutvrđen način ubio dvije godine starijeg poznanika i potom njegovo tijelo bacio u rijeku.

Osumnjičeni je prema tvrdnjama policije 7. ožujka oko 17 sati doputovao iz Osijeka u Zagreb nakon čega se uputio na nasip u blizini naselja Prečko odakle je s mobitela nazvao žrtvu koju od ranije kratko poznaje i pozvao ga da dođe na to mjesto.

Na njegov poziv 21-godišnjak je ubrzo došao do nasipa, a nakon kraćeg razgovora spustili su se do obale rijeke Save gdje je 19-godišnjak, na za sada neutvrđen način, ubio 21-godišnjaka, a potom njegovo tijelo bacio u rijeku, utvrdila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Pet dana kasnije 28. ožujka oko 14.30 sati u Strmcu Bukevskom je prolaznik uočio tijelo i to dojavio policiji.

Nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku policija je izvijestila da je u ponedjeljak 30. ožujka potvrđeno da se radi o ubijenom 21-godišnjaku.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

PUZ: Opljačkana banka u Maksimirskoj, nema ozlijeđenih

Published

on

Uz prijetnju vatrenim oružjem, u ponedjeljk ujutro je za sada nepoznati počinitelj opljačkao banku u zagrebačkoj Makimirskoj ulici, a pri tom nitko nije ozlijeđen, kratko je izvijestila policija.

Rabojništvo je počinjeno oko 10,30 sati, a za sada se ne zna koliko je novca oteo.

Policija provodi očevid i traga za razbojnikom.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije