DIP udruzi Željke Markić zabranio promatranje izbora; Evo zašto !!!

Foto Hina/ Dario GRZELJ

Državno izborno povjerenstvo je promatračima udruge ‘U ime obitelji’ uskratio pravo promatranja rada izbornih povjerenstava i biračkih odbora u drugom krugu izbora za predsjednika ili predsjednicu Republike u nedjelju 5. siječnja, navedeno je u priopćenju koje otpisuje predsjednik DIP-a i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa.

Do uskrate prava došlo je, kako je navedeno u priopćenju Državnog izbornog povjerenstva, nakon što je DIP obaviješten da se građanima elektroničkim putem dostavlja dopis Željke Markić, predsjednice udruge ‘U ime obitelji’, u kojem se građane, između ostaloga, poziva da se glasuje za određenu kandidatkinju na izborima 5. siječnja.

DIP je također izvršio uvid u mrežnu stranicu Narod.hr, čiji je vlasnik udruga ‘U ime obitelji’, te navodi da se u jednom od tekstova, objavljenom 3. siječnja Željka Markić u sklopu intervjua, između ostalog, očitovala i o kandidatima u ponovljenom izboru za predsjednika.

Iz navedenoga proizlazi, navodi Državno izborno povjerensto, kako se naznačena nevladina udruga ne može smatrati udrugom koja neovisno promatra izbore jer otvoreno podržava jednu kandidatkinju i time nije neovisna u promatranju izbora.