Dio članova Predsjedništva nije došao, vrh stranke traži odgovore od Davora Bernadrića

Na Iblerovom trgu u Zagrebu sastaje se Predsjedništvo SDP-a. Očekuje se burna rasprava, za predsjednika stranke Davora Bernardića ovo je važna sjednica koja bi trebala potvrditi ima li većinu u vrhu stranke. Dio članova Predsjedništva ispričao se za nedolazak.

Jedna od tema sastanka mogao bi biti kredit kojeg je predsjednik SDP-a Davor Bernardić podigao u Erste banci, navodno bez prethodne odluke Predsjedništva. Riječ je o kreditu koji je sklopljen u lipnju, a prema neslužbenim informacijama, težak je 800 tisuća eura, dok su za njega založene i dvije nekretnine – one u Poreču i Maksimiru. Peđa Grbin nije htio odgovoriti na pitanje hoće li temu kredita potegnuti na Predsjedništvu, a Predrag Matić je u prolazu novinarima samo kratko dobacio kako nije znao za taj kredit.

Inače, peticija kojom 330 splitskih SDP-ovaca od Predsjedništva te stranke traži da omogući izbor vodstva Gradskog odbora, koji je raspustilo krajem lipnja ove godine, proslijeđena je stranačkom Predsjedništvu, potvrdio je organizator potpisivanja peticije i vijećnik SDP-a u splitskome Gradskom vijeću Goran Kotur.

Jedna od tema mogla bi biti i čestitka Velimiru Bujancu za njegov ulazak u brak zbog čega je predsjednik stranke bio žestoko kritiziran na društvenim mrežama.