Dinamovci i rukometaši PPD Zagreba učili djecu o fair-playu

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport u sklopu Europskog tjedna sporta  u četvrtak je  na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića održan “Školski dan” posvećen prevenciji nasilja športom u školama. 

Nakon velikog otvaranja Europskog tjedna sporta uz promociju rekreacije za sve građane te “Senior dana” koji je bio rezerviran za građanstvo starije životni dobi, današnji dan u sklopu ove inicijative koju u Hrvatskoj provodi Središnji državni ured za šport bio je posvećen školarcima i na njemu je sudjelovalo više od stotinu učenika zagrebačke OŠ Ivana Gundulića te polaznika Univerzalne športske škole iz Osijeka. 

Školski dan održan je u duhu fair-playa povezavši poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću, ali i važnosti korektnog i pristojnog ponašanja i navijanja.

“Današnji dan spojili smo s projektom “Prevencija nasilja športom u školama” gdje smo djeci predstavili naše maskote Timija i Tomija s motom “Uđi u igru”. Želimo im osim navika o dobrobiti tjelesnog vježbanja, usaditi i navike o fair-play i korektnom ponašanju, jer je to sve sastavni dio športa”, objasnila je voditeljica projekta i načelnica Martina Jeričević.

Ovu važnu poruku danas su djeci prenijeli nogometaši GNK Dinama, Bruno Petković, Mislav Oršić i Francois Moubandje, rukometaši PPD Zagreba Zlatko Horvat, Ante Gadža, Josip Božić- Pavletić, Josip Vekić, Valentino Ravnić i Aleks Vlah, kao i trener Mario Mlinarić i voditelj Luka Bulić. Mali školarci naučili su kako se zagrijati za trening, ali i okušali se u nogometnim i rukometnim potezima sa svojim idolima.

Završno događanje Europskog tjedna sport bit će #BeActive Night koji će se održati na Zadarskoj rivi Pozdrav Suncu i Morske orgulje, kada će se uz pet fitness programa vježbati pod zvijezdama od 20 do 22 sata. 

Do 30. rujna građani će moći sudjelovati na Danima otvorenih vrata brojnih Fitness centara i športskih klubova te pronaći za njih odgovarajuću športsku aktivnost.