DiCaprio upoznao Gretu Thuberg: Ona je predvodnica našeg vremena

EPA

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio u Kaliforniji je upoznao mladu aktivisticu za borbu protiv klimatskih promjena, Gretu Thunberg te ju je nazvao predvodnicom našeg vremena i kazao da mu je čast što ju je upoznao, piše Guardian. 

I sam veliki borac za očuvanje okoliša, glumac je na Instagramu objavio njihovu zajedničku fotografiju pokraj koje stoji: 

“Rijetki su trenuci u ljudskoj povijesti kada se tako snažno čuje nečiji glas. Greta je postala predvodnica našeg vremena.”

“History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted.

Napisao je i da će nam povijest suditi o tomu što smo napravili i poduzeli da bismo budućim generacijama omogućili život na planetu koji uzimamo zdravo za gotovo.

Istaknuo je i da se nada kako je Thunberg svjetskim čelnicima uspjela ukazati na to da je vrijeme neaktivnosti, kada su posrijedi klimatske promjene, prošlo. 

“Zbog Grete i ostalih mladih aktivista sam optimističan kada je naša budućnost posrijedi”. 

Istaknuo je mu je čast što je upoznao mladu aktivisticu te napisao kako su se složili da će podupirati jedno drugo u nastojanjima da zajamče ljepšu budućnost na planetu Zemlji.

Ta je objava prikupila gotovo četiri milijuna lajkova u manje od 24 sata.