DHMZ: U unutrašnjosti magla – u nastavku tjedna suho i stabilno

Nakon još jednog dana s kišom u mnogim krajevima Hrvatske, sljedećih dana bit će uglavnom suho i barem djelomice sunčano, a dnevna temperatura postupno će rasti. Podsjetnik da smo ipak u jeseni, ujutro će u unutrašnjosti biti magla, koja bi krajem tjedna mogla biti i dugotrajnija.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro i čestu maglu. Jutarnja temperatura oko 8 °C, a najviša dnevna između 19 i 21 °C.

Barem djelomice sunčano bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro također valja računati na mjestimičnu maglu, osobito uz rijeke i po kotlinama. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 9 °C, a poslijepodnevna oko 20 °C.

U gorskoj Hrvatskoj ujutro magla koja se ponegdje može zadržati i dio prijepodneva. Danju barem djelomice sunčano, a uglavnom suho i djelomice sunčano bit će i na sjevernom Jadranu. Vjetar će biti slab, uz obalu ujutro burin, danju promjenljiva smjera. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istreod 4 do 8 °C, na moru od 12 do 15 °C, a najviša dnevna u gorju od 16 do 18 °C, na moru između 19 i 21 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i malo toplije nego na sjeveru. Uz obalu će ujutro puhati burin, danju prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Jutro u unutrašnjosti Dalmacije razmjerno svježe, a poslijepodnevna temperatura posvuda između 21 i 23 °C.

Podjednako toplo, te prevladavajuće sunčani uz slab vjetar, bit će i na jugu Hrvatske, uz temperaturu zraka kao i mora – uglavnom između 21 i 23 °C.

Sljedećih dana suho i stabilno. Ujutro će u kopnenom području biti mjestimične magle, ponegdje i niskih oblaka, dok se danju biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Jutarnja temperatura između 5 i 10 °C, a najviša dnevna malo viša od 20 °C, ali će njezin porast sve više ovisiti o magli i niskim oblacima.

Na Jadranu pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a u četvrtak uz više oblaka na sjevernom dijelu mjestimice još može pasti malo kiše. Vjetar će biti slab, ujutro uz obalu burin, danju prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodnevna temperatura bit će uglavnom između 20 i 25 °C.

DHMZ/N