Deveta zbirka poezije “Spokoj mojih nemira” Maje Šiprak

Maja Šiprak objavila je svoju devetu zbirku poezije “Spokoj mojih nemira”. Pjesnikinja iza sebe ima deset godina djelovanja u književnosti što se itekako vidi i u njenim stihovima.

Uz mnoštvo tematika i ideja, ističu se one u kojima promišlja o ljubavi, vlastitom pogledu na najfinija ljudska osjećanja te o ženi unutar strasti, žudnje i ljubavi. Njena je poezija vješto ispletena, do čega ne dovodi samo inspiracija i talent, već i vještina što se stječe iskustvom.
Osim u vlastitim zbirkama, autorica je pjesme objavljivala i u mnogim hrvatskim i međunarodnim zbornicima. Neke od njih su i nagrađivane na natječajima iz Hrvatske, regije i iz drugih zemalja Europe.

Evo što o ovoj zbirci kažu neki od književnih kritičara:

“…Svojim nas stihovima Maja Šiprak dariva vlastitim pjesničkim tkivom, satkanim od pomno odabranih riječi, uklopljenih u savršenu jezičnu ritmiku, obojenih bojama najdubljih vlastitih osjećaja, a da pritom uopće ne razotkriva niti razgolićuje samu sebe…” – Ante Sesar.

“Pred čitateljem je stotinu i jedna pjesma, neprekinuta nit poetskog tkanja od prvih objavljenih pjesama do danas, vječna priča o ljubavi, čežnji i patnji, posrtanju i ustajanju, snazi Ljubavi, Žene i ljepoti Života – kao slavljenička torta koju autorica dijeli sa svojom publikom…” – Sanja Beraković

“Kroz poeziju Maje Šiprak proviruje nekoliko predivnih demona… Da, upravo tako – predivnih demona jer kako drukčije opisati snagu erosa kojom isijava podtekst svakog stiha, istovremeno optočenog tugom, popločanog sjetom u euharistiji trenutka sreće.” – Nikša Sviličić
Zbirka je tiskana pod pokroviteljstvom Matice hrvatske.