Devet pacijenata s otoka prevezeno helikopterima MORH-a

Foto: Arhiva HRZ i PZO

Posade transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane proteklog vikenda, od petka 4. do ponedjeljka 7. kolovoza 2017. prevezle su s hrvatskih otoka i s priobalja devet pacijenata čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz.

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane stacionirane na Krku prevezle su tri pacijenta, od kojih jednu trudnicu i jedno dijete, s otoka Raba i iz grada Gospića do helidroma Delta u Rijeci.

Posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane iz Divulja, prevezle su šest pacijenata, s otoka Pelješca, Hvara i Korčule, od kojih su četiri slovenska turista.

U nedjelju, 6. kolovoza 2017. u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja posada 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, sudjelovala je u poslijepodnevnim satima, s helikopterom Mi-8 MTV u akciji potrage za nestalom osobom na lokaciji Podaca – Gradac.

Tijekom 2017. godine helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezeno je 539 pacijenata i 992 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 496 sati naleta, priopćeno je iz MORH-a.