Deset uhićenih zbog napada nožem na dječjem malonogometnom turniru u Sarajevu

Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Privođenje osumnjičenih

Deset mlađih osoba policija u Sarajevu uhitila je pod optužbom za nasilničko ponašanje što je epilog incidenta koji se dogodio sinoć, a nalikovao je na međunacionalni obračun.

Policija navodi da su privedeni mladići u starosti od 20 do 27 godina odgovorni za napad na skupinu državljana Srbije. Riječ je o roditeljima od kojih je jedan napadnut i ozlijeđen nožem.

Napad se dogodio tijekom dječjeg malonogometnog turnira organiziranog u jednom hotelu u sarajevskom naselju Ilidža. Huligani su napali skupinu roditelja čija djeca igraju za nogometni klub Zvezdara iz Beograda, a jedan od napadnutih ozlijeđen je nožem, no ozljede nisu opasne po život.

Na istom turniru prije tog napada zabilježen je i odvojeni incident u kojemu je skupina djece na igralištu uzvikivala “Ubij Srbina”. Organizator turnira Almir Prguda ustvrdio je da su te povike izvikivali dječaci koji su došli iz Splita.

“Nisu to djeca iz Sarajeva. To je bila jedna ekipa iz Splita čiji dječaci su pjevali takvu pjesmu”, kazao je Prguda za N1 ne pojašnjavajući o kojoj se točno ekipi radi. Dodao je da je unatoč izgredima turnir nastavljen istaknuvši kako je ovo prvi put u 15 godina da se ovako nešto dogodilo.