Đerek napokon dočekala presudu Banožiću: ‘Samo u Republici AP može dobiti takvu kaznu’

Maja Đerek/Izvor: Facebook

Visoki upravni sud presudio je u utorak kako je ministar obrane Mario Banožić bio u sukobu interesa kada je, kao ministar državne imovine, sam sebi dodijelio državni stan od 90-ak kvadrata u centru Zagreba. Sada se javila i Maja Đerek, koja je tada radila u istom ministarstvu te upozorila na nepravilnosti oko tog slučaja, zbog čega je stekla status najpoznatije hrvatske ziždačice te je dobila otkaz u Državnim nekretninama.

“Prošle su dvije godine od kada sam medijski istupila oko besramnog pogodovanja samome sebi i eklatantnog primjera sukoba interesa u kojem se tadašnji ministar državne imovine Mario Banožić odlučio skućiti u skromnih 90 kvadrata u strogom centru Zagreba, na što je potrošeno 360.000 kn našeg novca. Danas smo od suda dobili konačnu potvrdu mojih navoda u obliku pravomoćne presude, piše Dnevno.hr

‘Sjajan kandidat’

Naglasila je kako je Banožić u međuvremenu nagrađen time što je dobio još jednu ministarsku fotelju, ovog puta u ministarstvu obrane:

“U Republici AP takav ‘sjajan kandidat’ biva unaprijeđen u ministra obrane, stan koji mu ne pripada i dalje besramno koristi za par desetaka eura i to sa svojom skromnom ministarskom plaćom dok ostali građani plaćaju stotine eura za najam stana”, napisala je Đerek.

Nadodala je i kako se nedavno moglo svjedočiti njegovom “grebanju za APN kredit namijenjen mladim obiteljima” te da “užurbano radi i na svojoj sveučilišnoj karijeri gdje je postigao zapažene rezultate kroz stručne radove”.

“U Republici AP takav odabranik dobije kaznu od 930 eura za sukob interesa dok milijunski iznosi štete koje je napravio državnom proračunu kroz pogodovanja drugim odabranicima Republike AP – stoje skriveni u ladicama USKOK-a.

‘Šuti se i o njegovoj braći po malverzacijama’

Nakon gotovo dvije godine i opsežne kaznene prijave koju sam podnijela nemam nikakvih povratnih informacija od USKOK-a što se poduzima oko slučaja Banožić i njegovih malverzacija kojima sam svjedočila radeći u Državnim nekretninama. Šuti se i o njegovoj braći po malverzacijama – Katičiću i Frki-Petešiću. Dok je Republike AP ovakvi odabranici mogu biti mirni znajući da imaju podršku vrha vlasti i njezinih ‘neovisnih’ institucija”, napisala je Đerek u pismu poslanom našoj redakciji.

Podsjetimo, Ministar obrane Mario Banožić bio je u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan, prema odluci Visokog upravnog suda. Banožić je u izjavi Hini najavio žalbu Ustavnom sudu.

“Smatram da je presuda nepravedna, žalit ću se na tu presudu Ustavnom sudu. Imamo dobre temelje za žalbu jer je očito kako su neke činjenice zanemarene, a druge su pak zlonamjerno i tendenciozno interpretirane”, rekao je Banožić.

Dodao je i kako ne bi posebno komentirao taj postupak jer, po njegovom mišljenju, nije gotov. “Daljnje korake će poduzeti moja odvjetnica”, kratko je poručio.

Autor:I.G./Dnevno.hr