Demokrati prozivaju Plenkovića i Pavića zbog mirovinske reforme

Mirando Mrsić

Predsjednik Demokrata, nove stranke u Hrvatskome saboru čiji je proces osnivanja završen 27. studenoga upisom u Registar političkih stranaka, Mirando Mrsić prozvao je u subotu premijera Andreja Plenkovića i ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića zbog Vladinog konačnog prijedloga paketa mirovinskih zakona koji, smatra, pokazuje da „nisu odustali od otimanja mirovinske štednje hrvatskih građana”.

“Konačni paket mirovinskih zakona, koje je prihvatila Vlada, pokazuje da ministar Pavić i njegov šef Plenković nisu odustali od otimanja mirovinske štednje hrvatskih građana. Budući da im nije pošlo za rukom uzeti novac iz mirovinskih fondova i prebaciti ga u državni proračun, sada su odlučili preuzeti političku kontrolu nad mirovinskim fondovima. Plenković i Pavić poslat će svoje komesare u Nadzorne odbore kako bi preko njih mogli odlučivati koliko će novca iz mirovinske štednje uzimati i kome će ga davati”, stoji u priopćenju Demokrata u kojem obavještavaju da je upisom u Registar stranaka završen proces registracije.

“Kao što je 1990-ih HDZ uzeo novac iz mirovinskog zavoda i podijelio ga svojim tajkunima da mogu jeftino tuđim novcem kupovati poduzeća, sada će Plenković i Pavić opet moći odlučivati kako će i koliko trošiti našu mirovinsku štednju. HDZ se nikako ne može maknuti od svoje politike: uzmi tuđe i daj svojima“, ustvrdio je Mrsić.