Delegacija SNV-a će odati počast žrtvama Vukovara u utorak

Iz Srpskog narodnog vijeća priopćili su kako će 17.11. odati počast žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991-1995.

Srpsko narodno vijeće na dan 17. novembra 2020. odat će počast žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991-1995.

Delegacija sastavljena od Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, Verana Matića, specijalnog izaslanika predsjednika Republike Srbije, Zvonka Milasa, državnog tajnika, Radojke Mrkšić, članice udruženja “Protiv zaborava” i njegovog sekretara Veljka Maksića, te Milorada Pupovca, predsjednika, položit će vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav na obali (kraj restorana “Tri vrške”) u 11 sati i 30 minuta, navodi se u priopćenju medijima SNV-a.

Pola sata nakon toga vijenac će položiti na farmi “Ovčara”, mjestu torture i zločina nad braniteljima i civilima, deportiranima iz vukovarske bolnice.

Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve Milorad Pupovac će sa delegacijom zapalit svijeće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.