Davor Vlaović (HSS) poderao prijedlog porezne reforme: Ako ne smanjite PDV na kulen i kobasice, možemo otići znate već gdje…

Davor Vlaović/Ilustracija

Porezna reforma glavna je tema saborskog dana. Rasprava koja je trebala startati u 9:30 ujutro zbog zahtjeva za stankom kasnila je pola sata, a u tom vremenu oporba je dala do znanja što misli o Vladinom paketu poreznih zakona.

HSS-ov zastupnik Davor Vlaović založio se da se smanji PDV i na neke druge proizvode i da se ujednači s cijena u regiji. ‘Smanjite PDV na kulen, kobasice, roštiljke, to je ono što hrvatski građani kupuju. Ako to ne napravite, onda možemo svi otići znate gdje’, kazao je Vlaović i protestno potrgao prijedlog zakona.

Marić mu je odgovorio da zasad nije predivđeno smanjenje PDV-a na mesne prerađevine. ‘Ali na čevapćiće je već smanjeno’, poručio je Marić.

Na Facebook profilu Vlaović je objavio post kojega prenosimo :

ZA kulen i kobasice bez PDV-a
Porezni sustav u Hrvatskoj nije pravedan!
Porezna opterećenja građana su prevelika, sustav je i socijalno nepravedan – porezi na potrošnju su izrazito visoki, a jednako ih plaćaju i građani s malom kao i oni s visokom plaćom.
HSS-u je interes zaštititi građane s malom plaćom!

Tražimo manji porez na prehranu, izjednačen s porezom zemalja u okruženju kako se ne bi kupovalo u Bosanskom Brodu i Bosanskoj Gradiški. Zaustavimo takvu kupovinu.
Proširite smanjenje PDV-a na kulen, kobasicu, salamu, čevape i roštiljke – to kupuju svi građani.
Ako to ne napravite možemo otići,…, znate gdje!
Kazao sam ministru Mariću nakon njegovog obrazlaganja Zakona o porezima.

Tražimo manji porez na prehranu, izjednačen s porezom zemalja u okruženju kako se ne bi kupovalo u Bosanskom Brodu i Bosanskoj Gradiški. Zaustavimo takvu kupovinu.

Objavljuje Davor VlaovicČetvrtak, 27. rujna 2018.