Povezite se

Politika

Davor Vlaović (HSS): Ne damo našu zemlju strancima, pomognima našim poljoprivrednicima da okrupne svoje posjede

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Davor Vlaović (HSS)

Saborski zastupnik Davor Vlaović (HSS) u intervjuu za Nacionalno.hr iznio je svoje viđenje na dio trenutačnih problema u resoru Mistarstva poljoprivrede ali i opstrukcije od strane Vlade na pojedine zahtjeve koje je HSS-ov klub uputio u raspravu hrvatskog Sabora.

Naš klub HSS-a je podnio zahtjev da se u dnevni red uvrsti točka interpelacije o radu Vlade, odnosno o tome da se podnese zahtjev za zabranu prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta strancima, kaže Vlaović.

Dodao je da je zahtjev uvršten u dnevni red ali nikako da dođe u raspravu.

“Očito da vladajući bježe od te teme i da nisu spremni zaštititi taj naš nacionali resurs, da nisu uredili i ne provode Zakon o poljoprivrednom zemljištu a od njegovog donošenja već je prošlo dvije godine, i još uvijek nema natječaja za zakup i koncesiju državnog poljoprivrednog zemljišta.

S druge strane naši poljoprivredni proizvođači traže da okrupne svoj posjed, da mogu planirati svoju proizvodnju, no Vlada odnosno ministarstvo ništa na to planu ne radi tako da mi čekamo da to dođe u saborsku raspravu kako bi znali u kojoj je to proceduri i da li će uopće Hrvatska podnijeti moratorij na prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta strancima”, tvrdi Vlaović.

Mislimo da Vlada nešto skriva od javnosti jer to ne stavlja na dnevni red u raspravu, kaže Vlaović.

Na konstataciju da u hrvatskoj ima puno poljoprivrednog zemljišta koje je neobrađeno i u stvari zapušteno, za što su bile i predviđene određene zakonske sankcije Vlaović je kazao:

“Na žalost veliki dio naših poljoprivrednih površina je u malim parcelama koje su rubno uz šume i koje bi mogle biti za poljoprivrednu proizvodnju. Mi smo tražili da taj dio, što u naravi nije šuma, pretvori se u poljoprivredno zemljište i da se da na upravljanje općinama i gradovima i da se pronađe model kako to staviti u funkciju poljoprivrede proizvodnje.

Upravo zato i tražimo raspravu jer vidimo da Ministarstvo poljoprivrede i Vlada ništa ne rade po tom pitanju. Poruka je Vladi i ministarstvu, ne damo našu zemlju strancima i očekujemo da naši poljoprivredni proizvođači mogu okrupniti svoj posjed, pomozimo im.

Nacionalno.hr

Politika

Škoro poklopio Plenkovića: Njegova Vlada nije parodija, nego tragedija

Published

on

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji je, komentirajući Škorin predizborni skup, rekao da mu je to djelovalo kao parodija na Večernju školu.

Škoro je Plenkoviću odgovorio putem Facebooka, poručivši Plenkoviću da njegova Vlada nije parodija, nego tragedija. 

“Politički pokret ljudi željnih promjena koji se okupio oko mene sve je samo nije parodija. Zna to i (uskoro bivši) premijer Plenković, zato i daje panične izjave. Neki bi njegovu vladu možda nazvali parodijom, ali ja mislim da je točnije reći da se radi o tragediji. Parodija zabavlja ljude, a ovo što rade Plenković i njegovi birokrati nije nimalo zabavno, već je upravo tragično. Tog briselskog činovnika i nekolicinu njegovih ministara bez dana radnog iskustva nijedan poduzetnik, uključujući mene, nikad ne bi zaposlio u svojoj tvrtki. Zašto onda da nam vode državu?!

Došao je njihov kraj i oni to znaju! 22. prosinca hrvatski će im narod na izborima poslati jasnu poruku da je vrijeme da pakiraju kofere. Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji to, vjerujem, neće teško pasti zato što im je Hrvatska tek jedna stanica. Poslušno su izvršavali zadatke, zanemarujući pritom volju hrvatskog naroda, pa će sigurno biti nagrađeni briselskim i inim sinekurama.

A mi ćemo dalje bez njih, popraviti sve ono što su uništili i degradirali. Vratimo Hrvatsku narodu – SAD IL’ NIKADA!”, napisao je Škoro na Facebooku.

Srdačan susret dvoje prijatelja, Lovre Kuščevića i Kolinde Grabar-Kitarović, na skupu u Splitu. On je narodu ukrao referendume, a ona je na to šutjela i okretala glavu. #JerHrvatskaZna

Objavljuje Miroslav ŠkoroNedjelja, 8. prosinca 2019.

Ucitavanje vijesti

Politika

Bojan Glavašević: “Svi su bolji kandidati od Kolinde Grabar Kitarović, čak i Miroslav Škoro”

Published

on

Nezavisni saborski zastupnik, Bojan Glavašević na svoj je straučan način komentirao kampanju za predstojeće predsjedničke izbore.

Prvo je Glavašević komentirao predizborni skup Miroslava Škore, na kojemu se obratio HDZ-ovcima i poručio da će biti njihov predsjednik.

“To je interesantno. To nisu izbori za predsjednika HDZ-a, nego za predsjednika države i time je Škoro jasno poručio da neće biti predsjednik svih građana. Moj načelni stav je da su svi bolji kandidati od Kolinde Grabar Kitarović, čak i Miroslav Škoro”, rekao je Glavašević.

Kad je u pitanju prijateljstvo aktualne predsjednice i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Glavašević smatra da Grabar Kitarović time pokušava pridobiti glasače u Hercegovini. “Dosad smo vidjeli da, kad je Bandićevu moć trebalo preslikati na bilo što osim lokalne razine, nije bilo uspjeha. Ona pomoguć Bandića u Hercegovini pokušava dobiti glasove”, rekao je Glavašević.

Upitan može li Zoran Milanović okupiti glasače ljevice, Glavašević je rekao da je dobro da u prvom krugu ima kandidata s progresivnog dijela te da je jako važno da teme o kojima se bude razgovaralo budu nametnute i od strane tih kandidata. “Zasad se to nije vidjelo”, rekao je.

“Mislim da je dobro da postoje kandidatkinje i kandidati koji su iz progresivnog dijela spektra, jer svatko od njih će izvući birače na birališta”, rekao je.

Na pitanje mogu li manji kandidati otkinuti toliki broj glasova da Milanović uopće ne uđe u drugi krug, Glavašević je rekao da je to teško znati. “Ne znam, nemam kristalnu kuglu i generalno se ne bavim tom vrstom predikcije, ali vrlo je neizvjesno, ako je suditi po posljednjim anketama, kako će se odviti drugi krug”, rekao je Glavašević.

“Njih troje su rame uz rame, Milanovićeva druga pozicija u toj utrci je manje više zagarantirana. Kolinda Grabar Kitarović i Škoro su spojene posude, ne mogu njih dvoje ući u drugi krug, nego jedno od njih dvoje ulazi u drugi krug s Milanovićem”, rekao je Glavašević, prenosi N1.

Nacionalno

Ucitavanje vijesti

Politika

Premijer o Milanoviću: Devedesetih smo ga gledali kao “onog koji hvata krivine”

Published

on

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas, među ostalim, predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića.

Govoreći o Milanoviću, premijer se prisjetio devedesetih.

Kada je u pitanju Zoran Milanović, Plenković kaže kako je kandidat bez programa.

“Milanović je čovjek na kojeg smo 90-tih gledali u ministarstvu kao na čovjeka koji hvata krivine. Rekao bih da je u kampanju ušao s lošim karakterom, neistinom i bez programa”, rekao je Plenković.

Nacionalno/N1.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije