Davor Šuker: “Budimo složni, pokažimo jedinstvo”

HNS

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak donio odluke o izborniku i gradu domaćinu sljedećeg susreta, predsjednik Davor Šuker obratio se medijima.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker održao je konferenciju za medije te prokomentirao odluku o ostanku Zlatka Dalića na klupi Vatrenih za susrete doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Razgovarao sam s njime ove subote u Varaždinu te je dogovoreno da ostane izbornik za dvije nadolazeće utakmice. Poslije doigravanja ćemo sjesti i razgovarati o budućnosti. Pohvalio bih njegovo maksimalno poštenje i ljubav prema hrvatskoj reprezentaciji. On ima svoju reputaciju u nogometnom svijetu, a već u prvom razgovoru uoči Ukrajine rekao je da odmah sjeda u automobil i dolazi”, rekao je.

“Za dodatne kvalifikacije neće dobiti ugovor, a ni nagradu – osim u slučaju uspjeha. Nadam se da ćemo biti u prilici razgovarati s njime o budućnosti, odnosno da ćemo se kvalificirati za SP. Sada izbornik mora imati mirnoću, priliku za izbor svog stožera i svi mu želimo da nas povede u Rusiju. Nismo još razgovarali o opcijama poslije doigravanja”, naglasio je Šuker.

Svoj će stožer izbornik Dalić izabrati u narednih desetak dana, a novi razgovor s rukovodstvom HNS-a slijedi već u utorak, kada je na rasporedu ždrijeb dodatnih kvalifikacija. Hrvatskoj su mogući suparnici Sjeverna Irska, Švedska, Republika Irska i Grčka.

“Ne bih volio Grčku, iz jednog razloga – komplikacija s navijačima. Mi bismo voljeli pričati o nogometu, a ne o drugim temama”, kaže Šuker.

Hoće li Dalić kandidirati za ostanak na klupi ukoliko Hrvatska ne uspije izboriti plasman na SP?

“Ne volimo razmišljati o eventualnom neuspjehu. Vjerujem da će Hrvatska pokazati pravo lice i molim cijelu naciju i sve navijače da budemo složni i pokažemo jedinstvo. Odlazak na Svjetsko prvenstvo san je svakog djeteta, a igračima će biti izraziti motiv otići u Rusiju. Neka svi pomognu, na bilo koji način, a poslije ćemo govoriti koliko taj plasman znači za budućnost hrvatskog nogometa”.

Hrvatska će svog suparnika ugostiti u Zagrebu.

“Utakmica će se u Zagrebu igrati iz sigurnosnih razloga, s obzirom da su nam u ovom trenutku najvažniji pun stadion i sigurnost. Osijeku smo bili obećali jednu od sljedećih kvalifikacijskih utakmica i bez fige u džepu mogu reći da ćemo Osijeku dati prvu sljedeću utakmicu koju budemo mogli, odnosno službenu i s gledateljima, uzevši u obzir kaznu zbog svastike u Splitu i praznih tribina na početku novih kvalifikacija za EP”, pojasnio je predsjednik.

Odluka o izgradnji na Sveticama odgođena je do idućeg sastanka.

“Vidjet ćemo koje je najbolje rješenje i donijet ćemo pravovremenu odluku”, zaključio je Šuker.