Davor Bernardić prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa

Davor Bernardić pohvalio se novom Chief Executive MBA titulom. Osim čestitki, zbog skupe školarine odnosno vrijedne stipendije dobio je i anonimnu prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

U prijavi se navodi da je Bernardić primio stipendiju u iznosu od 260.000 kuna za pohađanje programa u obrazovnoj instituciji Cotrugli Business School, doznaje Dnevnik.hr.

“U potpunosti ću poštivati odluku Povjerenstva o sukobu interesa. Također, osobno ću zatražiti tumačenje Povjerenstva za sukob interesa o stipendiji za MBA Cotrugli Business School ali i o studijskim programima koje su financirale vlade SAD-a i Južne Koreje”, rekao je Bernardić.

Takve su programe, naime, pohađali i drugi dužnosnici pa i oni najvišeg ranga. Prema Zakonu o sprečavanju sukoba ineteresa dužnosnici ne bi smjeli prihvatiti dar u novcu veći od od 500 kuna. Kako se u tom kontekstu tretira stipendija, još nije jasno.

“U do sada danim mišljenjima i donesenim odlukama Povjerenstvo nije razmatralo primljene stipendije od strane privatnih pravnih osoba u kontekstu odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa”, kaže Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.