Davis Cup: Italija i Njemačka u četvrtfinalu

Nakon Kazahstana i SAD-a, u četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa plasirali su se još Italija i Njemačka, a pobjedničke bodove donijeli su im Fabio Fognini, odnosno Alexander Zverev.

Nakon što je prvog dana Alexander Zverev, peti igrač svijeta, u pet setova i poslije četiri sata borbe dobio malo poznatog Australca Alexa De Minaura (139. na ATP listi), u nedjelju se je Zverev lako obračunao sa najboljim australskim tenisačem Nickom Kyrgiosom, koji je imao problema sa ozljedom lakta. Nakon sat i 50 minuta igre Zverev je slavio sa 6-2, 7-6 (3), 6-2, i time je Njemačka u Brisbaneu povela sa nedostižnih 3-1.

Junak talijanske pobjede u gostima kod Japana bio je 22. tenisač svijeta Fabio Fognini, koji je oba singla dobio u pet setova. Fognini je u nedjelju nakon četiri sata igre svladao Yuichija Sugitu sa 3-6, 6-1, 3-6, 7-6 (6), 7-5, čime je donio treći bod Italiji. Dan ranije je slavio i u paru sa Simoneom Bolellijem.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom dvoboja Španjolska – Velika Britanija (2-1), dok Talijani čekaju boljeg iz susreta Francuska – Nizozemska (2-1).

Rezultati Svjetske skupine Davis Cupa:
Francuska - Nizozemska   2-1
Japan - Italija       1-3 
Španjolska - V. Britanija  2-1
Australija - Njemačka    1-3
Kazahstan - Švicarska    3-0
HRVATSKA - Kanada      2-1
Srbija - SAD        0-3
Belgija - Mađarska     2-1

(Hina)