Darko Nekić se ispričao zbog objave da “Umrli više neće moći glasovati” iz 2014.

Izvor: Nacionalno

Državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić ispričao se u petak zbog objave da “Umrle osobe više neće moći glasovati” koja je dan prije  objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva, tumačeći kako je prenesena stara vijest, iz 2014., dakle iz mandata SDP-ove vlade.

“Ministarstvo je već sinoć objavilo ispriku, jer je došlo do pogreške, prenesena je stara vijest iz 2014.”, rekao je Nekić u Hrvatskom saboru, odgovarajući time SDP-ovu Gordanu Marasu koji je ‘otvorio’ pitanje te objave. 

 “Znači, imamo vaše čvrste garancije da mrtvi ne mogu glasovati na ovim izborima, to nas veseli s obzirom na HDZ-ova iskustva s prethodnih izbora”, ‘preveo’ je Nekićevo objašnjene Maras. 

 Ivan Šuker (HDZ) zahvaljuje Marasu što podsjeća na “jednu od veleumnih izjava SDP-ove vlade”, te dodaje kako spomenuta objava “ukazuje da su potrebne određene kadrovske promjene u ministarstvima, jer takve objave često mogu biti i zlonamjerne”.

Maras mu uzvraća kako je to “kad se događa u SDP-ovu mandatu normalno, jer su svi mandati HDZ-a obilježeni glasovanjem mrtvih”. 

“Ako 2010., 2011., mrtvi glasuju, normalno da smo se morali pohvaliti da mrtvi više neće glasovati, jer HDZ više nije na vlasti”, objasnio je SDP-ov zastupnik koji je u raspravi o izmjenama Zakona o ustanovama ‘otvorio’ i pitanje smjene Bore Nogala, ravnatelja bolnice Srebrnjak. 

Maras: Zašto je, zapravo, smijenjen dr. Nogalo
 
Uspješni ravnatelj, koji je 23 godine bio na čelu bolnice, naprasno je  smijenjen s obrazloženjem da su nađene nezakonitosti u njegovu radu, iako on govori da ne postoje, naglasio je Maras, koji razloge smjene vidi u činjenici da je u Nogalovu mandatu bolnica na Srebrnjaku dobila projekt od 60 milijuna eura, i sada treba kontrolirati tko će ga provoditi. 
 Maras upire prstom i na “famoznu” žičaru i sanatorij Brestovec na obroncima Medvednice, pa poziva DORH i istraživačke novinare da provjere čija su zemljišta u okolici sanatorija. 
“Nevjerojatnom” je nazvao činjenicu da nitko iz središnjih državnih tijela i vladajuće koalicije u Zagrebu ne reagira na Nogalovu smjenu koja već nekoliko dana ‘puni’ medijski prostor, “pogotovo jer je HDZ pun doktora”.

Nekić odgovara kako se ravnatelj Srebrnjaka i po trenutno važećem zakonu imao pravo izjasniti o razlozima za razrješenje, a ostaje mu i mogućnost da svoj interes traži sudskim putem. 
 Maras je vrlo rezerviran prema toj mogućnosti. “Ne vidim što će mu to pomoći, Nogalo nema nikakve šanse protiv mreže gradonačelnika koja se proteže i na pravosuđe”, izjavio je SDP-ov zastupnik.