Darko Milinović dao punu podršku Vladi i Stožeru: “Budite hrabri i u donošenju ukoliko je potrebno i najtežih odluka”

Izvor: Nacionalno

Ličko-senjski župan Darko Milinović izvijestio je u srijedu da je nakon 17-dnevnog liječenja napustio gospićku bolnicu, pa će se nakon još nekoliko dana kućne njege vratiti redovnim aktivnostima.

“Želim se zahvaliti svim djelatnicima covid odjela u gospićkoj bolnici, od pomoćnog osoblja, tehničara i sestara do liječnika. Svi oni u ovim trenucima vode brigu o dvadesetak pozitivnih pacijenata dnevno. Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija”, poručuje Milinović u priopćenju.

Iz tog razloga ne mogu razumjeti u najblažu ruku rečeno neodgovorne pojedince, kao one koji su nedavno prosvjedovali u gradu Zagrebu protiv mjera za suzbijanje epidemije, a koje život znače te one koji govore o ugroženosti ljudskih prava. Dođite u bilo koju bolnicu pa tako i u gospićku pa pogledajte kako izgleda borba za jedan udah plina, kisika koji život znači. Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život hoće li saturacija kisikom pasti ispod 90%.

Vi neodgovorni pojedinci bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade kada pitaju za svoje najmilije (sina, kćer, oca, majku, baku, djeda, prijatelja….) jesu li bolje, hoće li izboriti bitku za „svoj kisik“ koji im život znači.

Zapitate li se jeste li svojim ponašanjem onemogućili ljudsko pravo na život i da li ste upravo vi takvim ponašanjem prouzrokovali rečenicu koju u zadnje vrijeme često čujemo od liječnika: “Na žalost, nismo uspjeli”.

Ovom prilikom još jednom želim istaknuti punu podršku Stožeru i Vladi Republike Hrvatske na svim aktivnostima koje provode kako bi što manje čuli rečenicu liječnika „Nismo uspjeli“, budite hrabri i u donošenju ukoliko je potrebno i najtežih odluka”, napisao je.