Darko Kovačević Daruvarac mladiću “uzvratio” kaznenu prijavu

Darko Kovačević Daruvarac (32), koji je u subotu navečer priveden u Policijsku upravu zadarsku nakon prijave 24-godišnjeg muškarca da ga je verbalno napao u jednom zadarskom kafiću, u nedjelju oko 15 sati, uz kaznenu prijavu, predan je pritvorskom nadzorniku te je tijekom kriminalističkog istraživanja i uz prisustvo svog odvjetnika on podnio kaznenu prijavu protiv mladića.

O cijelom događaju priopćenjem se oglasila Policijska uprava zadarska, u kojemu se ističe da je “tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, lažnog prijavljivanja kaznenog djela i teške tjelesne ozljede u pokušaju u kojima kao počinitelja navodi 24-godišnjaka“.

Policijski službenici, navodi u priopćenju Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske, “nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz događaj”.

Motiv verbalnih prijetnji i fizičkog nasrtaja, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su bile objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., za što je Daruvarac nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.