Darko Horvat: Ne možemo sa sigurnošću reći da je plaća radnicima riješena

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Iako su u javnost procurile neslužbene informacije da su plaće radnika Uljanika za srpanj gotovo riješene putem komercijalnih banaka, resorni ministar Darko Horvat smiruje takve najave i poručuje da se ništa ne može tvrditi sa sigurnošću.

“U ovom trenutku mi još ne možemo komunicirati sa sigurnošću da je plaća za srpanj riješena, ali ono što je sigurno jest da je Vlada i tijekom vikenda intenzivno radila na pronalasku rješenja. Vjerujte mi da je u ovom trenutku kroz nedjelju teško komunicirati s Europskom komisijom pa svi ovi natpisi koji su tijekom dana osvanuli u medijima, mislim da su dio špekulacija i usudio bih se reći stvaranja jedne čudne tenzije, vezan za sutrašnji, usudio bih se reći, možda i malo neplaniran dolazak radnika (Uljanika) na Markov trg”, rekao je ministar Horvat za Novu TV.

Ministar je poslao poruku radnicima koji sutra dolaze na Markov trg:

“Moram podsjetiti hrvatsku javnost ali i sve aktere ovog, usudio bih se reći čak i nemilog događaja, za koji se polako pripremamo tijekom sutrašnjeg dana, dakle da radnici imaju pravo na štrajk ali moraju znati da kao partneri moraju pomoći u iznalasku rješenja.”

“Isto tako poslao sam i poruku Upravi. Moraju postati daleko aktivniji dionici ovog procesa, kao i strateški partner, ako jest ozbiljan i ako želi biti ozbiljan”, poručio je Horvat.