Dario Hrebak: “Zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan svoj posao ne radi, ali u tuđi se miješa”

Hrebak-Hribljan/Nacionalno/Ilustracija

Nakon Karlovca i otkazivanja koncerta Momčila Bajagića Bajage, u Hrvatskoj se ne smiriju tenzije vezane za ovog, u Srbiji popularnog pjevača koji je hrvatskom narodu ostao u pamćenju po ovome: ‘Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska’.

Teško da je ove lake note mogao hrvatski narod zaboraviti jer stihovi su to koje je, 1993. godine izvodio u Kninu, gdje je održao koncert u čast poginulim srpskim vojnicima, kako bi njihovim bojovnicima podigao poljuljani borbeni moral nakon ‘Maslenice ‘- oslobodilačke akcije hrvatske vojske.

I dok neki prihvaćaju Bajagu i zaboravljaju njegove pjesme četnicima, Bajagu pojedini politički instalirani dužnosnici pokušavaju vratiti u Hrvatsku odavajući mu počast za pjevnje, što je slučaj sa zamjenicom župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojanom Hribljan koja je na Facebooku predložila da bjelovarska gradska vlast na proslavu Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja u goste pozove Momčila Bajagića Bajagu.

Njezino razmišljanje nije blagonaklono primio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji se na njega osvrnuo na Facebooku u objavi koju je naslovio “Besposlen pop i jariće krsti”.

“Ovo je samo još jedan dokaz i ilustracija onoga što cijelo vrijeme govorim, a to je da su županije u Hrvatskoj bespotrebne, toliko bespotrebne da se dožupanica u nedostatku posla bavi organizacijom koncerata po gradovima. Svoj posao ne radi, ali u tuđi se miješa.

Zapravo niti ne znam što je njezin posao jer županije postoje radi sebe samih, a ovakvo jeftino skupljanje političkih poena po principu “podijeli, pa vladaj” isključivo je u funkciji foteljašenja”, započeo je Hrebak pa nastavio:

“Dakle, građani su nas izabrali da promijenimo Bjelovar, vratimo zajedništvo, duh pobjednika, pokrenemo novi razvojni ciklus, olakšamo realizaciju poduzetničke inicijative, dignemo zaposlenost i poboljšamo povlačenje sredstava iz EU fondova.

Upravo zbog toga, sigurno neću dozvoliti da zbog nečijeg populizma i jeftinog publiciteta izgubimo fokus s onoga za što smo izabrani. Bjelovar nećemo vraćati u prošlost, nego graditi dinamičan grad koji potiče inicijativu i razvoj i uključuje sve svoje građane. Zato, okanite se posla koji nije vaš.

Poručio je da je Grad Bjelovar odavno osmislio program za Dan grada te da on ne zna odakle sad naknadna pamet da se nešto mijenja, pogotovo od osoba čiji to nije posao.

“Sami ćemo s našim građanima obilježiti taj dan u duhu zajedništva, a ne pokušaju dijeljenja ljudi radi dobivanja jeftinih političkih poena. Protiv sam bilo kakvih zabrana koncerata jer zabrane nisu trajno rješenje, a niti dobro rješenje.

Mi moramo mijenjati društvene norme. U Bjelovaru sigurno nećemo braniti koncerte, neka pjeva i sluša tko što želi, ali nećemo niti nikom drugom dati da nam organizira proslavu Dana grada. Okrenimo se budućnosti i stvaranju političkog sadržaja, a ne populizmu i demagogiji”, zaključio je Hrebak.

BESPOSLENI POP I JARIĆE KRSTI Ovo je samo još jedan dokaz i ilustracija onoga što cijelo vrijeme govorim, a to je da…

Objavljuje Dario HrebakUtorak, 14. kolovoza 2018.