Darinko Dumbović: Tko vlada u Domu za stare u Petrinji, ravnateljica ili korona?

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović oštro je prozvao ravnateljicu Doma za starije i nemoćne Petrinja Magdalenu Komes zbog, kako navodi, uznemirujućeg stanja u toj ustanovi i zbog podatka da nije poznato koliko u stvari ima oboljelih u Domu, te da od samog početka provođenje mjera prevencije i sprječavanja ulaska virusa u Dom nije bilo na nivou koji zahtjeva ovakva vrsta ustanove.
Evo što je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Dumbović napisao:
Što se događa u petrinjskom Domu za starije i nemoćne osobe?
Znamo li stvarnu istinu? Covid-19 virus je ušao u Dom , danima se otkrivaju oboljeli. Koliko je stvarno oboljelih korisnika javnost nije točno i pravodobno informirana.
Ravnateljica Magdalena Komes u svojem istupu na Petrinjskom radiju uvjerava da je sve pod kontrolom, a u isto vrijeme demantira samu sebe brojkama pozitivnih na Covid-19 virus, a priznaje da su neki korisnici i preminuli.
Iz onog što govori može se zaključiti da od samog početka provođenje mjera prevencije i sprječavanja ulaska virusa u Dom nije bilo na nivou koji zahtjeva ovakva vrsta ustanove.
U isto vrijeme druga dva doma za stare u našoj zupaniji, u Glini i Sisku , odlično se bore protiv ulaska virusa među svoje korisnike, jer je očito njihov pristup ozbiljniji i profesionalniji od ovog koji provodi ravnateljica Komes.
Da li je prodor virusa u petrinjski Dom rezultat loše organizacije i kašnjenja u donošenju mjera zaštite korisnika i osoblja Doma? Da li je od strane ravnateljice, ali i Sisačko- moslavačke županije , kao i odgovornih u Županijskom stožeru učinjeno sve da se zaštite korisnici Doma, koji zbog svojih godina i kroničnih bolesti imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19 i za koje ulazak virusa u Dom može imati i tragične posljedice?
Ravnateljica Komes svoju odgovornost u ovoj situaciji ne prepoznaje ili je ne želi priznati.
Dok su neki njezini kolege ravnatelji u domovima za starije u sličnim situacijama ponudili svoje ostavke ili bili smjenjeni , ona mirno konstatira da su korisnici petrinjskog Doma “ još mogli i živjeti da nije bilo te korone” !?!?