Darinko Dumbović: Sretan nam Dan oslobođenja Petrinje i blagdan Preobraženja Gospodnjeg!

Gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović

Današnji dan, dan oslobođenja Petrinje u nama budi sjećanja na vrijeme kad smo se nakon četiri teške godine progonstva vratili na svoja zgarišta. Ne mogu se izbrisati slike rata i mrtvih prijatelja na rukama, gubitak najbližih, osjećaji koji su se tada miješali – ljubavi prema gradu, djedovini, tuga zbog svega što je razrušeno. Ali i vjera i optimizam u bolju budućnost.

Kazao je to gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupnik Drinko Dumbović povodom Dana oslobođenja Petrinje i blagdana Preobraženja Gospodnjeg.

Dodao je da do slobodnog grada nisu lako došli.

“Oluja, kraljica svih bitaka Domovinskog rata upravo u Petrinji je pokazala svoju snagu.
Danas smo ponosni na sve hrvatske branitelje, posebno na one najhrabrije među nama koji su dali život za svoju domovinu.

Dobro je poznato da je upravo neprijatelj bio dobro utvrđen u Moscenici kod Finela ,Kolonije i borbe su bile teške., u oslobađanju grada stradali su mnogi branitelji, a među njima i 3 zapovjednika: Predrag Matanovic, Stjepan Grgac i Božo Martan.
Petrinjski i moscenicki vitez Predrag Matanović smrtno je stradao nadomak svoje kuce…imao je 26 godina, svi znate kakav je hrabar i ponosan čovjek.

Njihova žrtva je velika i zato nikad ne smijemo dopustiti da njihovu borbu i žrtvu prekrije zaborav.
Naša je obaveza i reći da je doprinos Petrinje u stvaranju slobodne domovine ogroman..I nismo tu samo kad se obiljezavaju ovi datumi, tu smo stalno i tu želimo ostati…

A da bi ostali ovaj grad se treba razvijati i stvarati uvjete za dobar život njegovih građana… posebno za budućnost mladih, da ostaju ovdje , da ovdje zasnivaju svoje obitelji , da oni dalje razvijaju našu zemlju..

Naša je obaveza učiniti Hrvatsku onakvom zemljom za kakvu su hrvatski vitezovi dali svoje živote.
U slobodi, zajedništvu i miru , s ljubavlju nastavimo graditi svoj grad i svoju domovinu!

Sretan nam Dan oslobođenja Petrinje i blagdan Preobraženja Gospodnjeg!

https://www.facebook.com/RadZaNasGrad/videos/1997013963683596/