Darinko Dumbović: “LAŽI I SENZACIJE DOBILE PRVU KAZNU”

Izvor: Nacionalno

Darinko Dumbović, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, a koji je proveo dva i pol mjeseca u pritvoru zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju, vraća se u politiku i to sve je očitije, na “velika vrata” jer je počeo rušiti sve laži, svu mržnju i zlo koje su mnogi, među kojima i pojedini mediji željeli njemu i njegovoj obitelji.

Kako izgleda sami početak povratka Dumbovića u politiku, i što čeka sve one koji su se radovali njegovom mogućem padu najbolje je počeo dokazivati pravnim činjenicama, od kojih tek jednu prenosimo, a koju je objavio na Facebooku …

Puno toga ružnog, tendencioznog i zlonamjernog rečeno je i napisano o meni, mojoj obitelji, o mojim postupcima, posebno kad je iza katastrofalnog potresa krenula i predizborna kampanja.

Kad se medijski linč pokrene praktički je nemoguće zaustaviti lavinu neistina i laži, koje različiti mediji dijele i “prepisuju” jedni od drugih. Naravno, bez prave provjere i želje da se sazna stvarna istina.Na taj način se manipuliralo i sugeriralo čitateljima da sam učinio nešto nečasno, skandalozno, nemoralno i protivno zakonu.

Jedna od takvih kleveta bila je da sam pogodovao pri prodaji nekretnine u vlasništvu grada ( odmarališta), a sve s ciljem da se prikaže da ja i vijećnici Grada Petrinje radimo nešto za svoju osobnu korist.

Presuda općinskog suda koju ovdje pokazujem potvrda je da pravni sustav ne uzima ovakve medijske napise i objave “zdravo za gotovo”.

Kroz iskaze svjedoka i sudsku raspravu sud je utvrdio da se navedena medijska objava temelji na neistinama , da nije provjerena istinitost navoda, a senzacionalističkim naslovom i člankom se ruši ugled i Grada Petrinje i mene kao tadašnjeg gradonačelnika, čime je prouzročena šteta i Gradu Petrinji i Darinku Dumboviću.

Ovom presudom sud mi je dao satisfakciju, materijalnu, a što je još važnije ljudsku.

Moj princip u politici bio je , a takav će biti i dalje da argumentirano govorim o problemima i potrebama svojih sugrađana, da razotkrivam nesposobnost i nerad, da radim za svoj grad, kojem je danas potrebno puno zajedništva, ljubavi, ali i sposobnosti .