Darinko Dumbović: “Kad uđu u tvoj prostor, to je poruka , pokušaj oduzimanje slobode, unošenja nemira, ili još nešto gore, upozorenje, prijetnja?

Izvor: Nacionalno

Kao što smo pisali saborskom zastupniku i gradonačelniku Grada Petrinje sa četvrtka na petak, pod okriljem noći provaljeno je u obiteljsku kuću. U to vrijeme Darinko Dumbović bio je sa obitelji u Poreču.

Za Nacionalno izjavu je tada dala glasnogovornica Natalija Mezak-Dolenčić koja je u šturom priopćenju tek izjavila da im je potvrđeno da je došlo do provale ukuću 62-godišnjaka koji je na putu i da čekaju povratak vlasnika kako bi mogli utvrditi da li što nedostaje iz kuće.

Kad se kockice poslože, i bez priopćenja policije, nakon dva dana, nedvojbeno se može reći da ovdje ni u kojem slučaju nije riječ o običnoj provali u obiteljsku kuću, već o nečemu sasvim drugom, puno većem, slobodno bi mogli reći opasnijem.

Naime, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović tada nije htio izlaziti u javnost sa podatcima što se dogodilo, kako i na koji način, već je kazao:

“Ne želim ništa komentirati dok policija ne odradi svoj posao i izvijesti javnost o ovom slučaju”.

Kako slijedi, Dumbović je prekinuo godišnji odmor, vratio se iz Poreča u Petrinju i imao je što vidjeti u svom domu, svojoj kući.

Razvaljen prozor, prerezana ogradu ,zavrnuta video kamera, a u kuću stvari razbacane posvuda.

Da bi ova, kako neki nastoje već unaprijed prikazati, pljačka bila još strašnija, treba dodati da su svi dokumenti razbacani, koverta sa 700 kn ostavljena je na krevetu, vrijedne stvari kao satovi, slike, tehnička roba, Ipad, skupocijena pića nisu dirnuti niti ukradeni, stoga se opravdano može reći da ovdje nije riječ o pljački i lopovu već o profesionalcu ili profesionalcima koji su iz za sada još uvijek nepoznatih razloga provali u kuću Darinka Dumbovića.

Upitnim ostaje da li će i kako će policija objasniti istražnim radnjama tko je i zašto provalio u kuću Darinka Dumbovića i kako će to djelo okvalificirati, no ono što je u najmanju ruku zastrašujuće i što ostavlja veliki upitnik je:

” Je li gradonačelnik Petrinje siguran u svom gradu” !?

Treba naglasiti još jednom, ovo nije obična provala, nije riječ o običnoj krađi, jer ništa nije otuđeno, ovdje je zasigurno riječ o puno težim, zabrinjavajućim i opasnim “igrama” koje itekako treba staviti pod povećalo policije, USKOK-a i državnih institucija, jer ne provaljuje se svaki dan u kuće saborskih zastupnika i gradonačelnika.

Jedno ostaje sigurno, nakon ovakvog (ne)djela Petrinja, ako nadležne institucije ne odrade kvalitetno svoj posao, dugo neće spavati mirnim snom, jer gradonačelniku Dumboviću poslana je poruka, pokušaj oduzimanja slobode, stvaranje nemira i nespokoja a možda i nešto drugo, puno strašnije, upozorenje i prijetnja.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinju na svojoj je Facebook stanici u subotu navečer objavio status koji nikoga ne može ostaviti mirnim ni spokojnim :

“Prekinuo sam naprasno godišnji odmor, u Poreču ostavio bolesnu sestru. Danas popodne vratio sam se u Petrinju i suočio sa stvarnošću..

Moj dom je provaljen!!! Razvalili su prozor ,prerezali ogradu ,zavrnuli kameru, unutra stvari posvuda razbacali..

Nepovredivost doma je ustavna kategorija!

Kuća je mjesto gdje se trebaš osjećati dobro i sigurno, gdje imaš privatnost i mir..

Kad uđu u tvoj prostor- to je poruka , pokušaj oduzimanje slobode, unošenja nemira..,ili još nešto gore, upozorenje, prijetnja?

Gledam sve te razbacane stvari..Kakav je to lopov koji ne uzima nakit, satove, novac ( možda nije bilo onoliko koliko je očekivao, a 700 kn ga nije impresioniralo!?)? Očito se radi o profesionalcu!
Što je tražio? Ne znam niti mogu pretpostaviti. Očito nešto samo njemu bitno!?

Ušli su u moj dom i moju intimu.. zbog pljačke ili osvete? Ili nečeg trećeg?!
Ne znam, ne zelim ništa prejudicirati, ali očekujem odgovor od onih kojima je to posao. Ne samo zbog mene, već i zbog moje obitelji, ali i svih onih koji su sličnu sudbinu već doživjeli ili bi je mogli doživjeti.

Prekinuo sam naprasno godišnji odmor, u Poreču ostavio bolesnu sestru. Danas popodne vratio sam se u Petrinju i suočio…

Objavljuje Darinko DumbovicSubota, 25. kolovoza 2018.