Darinko Dumbović: “Gradonačelnice Komes gdje ispijaju kavicu oni kojima je potres porušio ne samo kuhinje, nego i cijele kuće?”

Ilustracija/ Facebook/Dumbović/Komes

Prije tri dana naš portal Nacionalno.hr objavio je tekst pod nazivom “Da li je transparentna obnova rodne kuće gradonačelnice Petrinje Komes ???”, a vezano za sjednicu GV Grada Petrinje na kojoj je bivši gradonačelnik Petrinje i saborski zasupnik Darinko Dumbović između ostalog naglasio da je pitanje svih pitanja OBNOVA, trasparentna obnova koju, kako je kazao, trebaju pratiti i sva ostala kretanja, socijalna, društvena, s naglaskom da uz obnovu treba misliti na na poslove, odnosno radna mjesta za stanovnike Petrinje.

Dodao je da “Bilo bi dobro da gradonačelnica iskoristi svoj autoritet i pozove državnog tajnika da nam pojasni i objasni kako i kuda ide obnova. Ključno je da iako obnova i ide, neosporna je činjenenica da ljudi neće imati gdje raditi, a to je tema koja nam svima treba biti iznimno važna”.

Vezano za obnovu i brojna negodovanja stanovnika Petrinje sa društvenih stranica vrište komentari, vapaji za pomoć, razna prozivanja, pozivi da se nešto napokon učini kako bi obnova započela, krenula po “slovu zakona”, kako kažu, trasparentno.

Uz problematiku vezanu za obnovu Dumbović je gradonačelnicu Petrinje Magdalenu Komes upitao kako je transparentno i uspješno obnovljena njezina obiteljska kuća u njegovom susjedstvu….?!

Gradonačelnica Komes je (ne)spretno između ostalog odgovorila: ” Ja ne živim u njoj”, a Dumbović je dodao: ” Ne, nego moja mama!”.

Mogli smo i očekivati da ovoj priči sa sjednice GV Petrinje njie kraj, jer nije trebalo dugo da se na objavu Dumbovića na Facebooku “>”Transparentnost obnove obiteljske kuće gradonačelnice” javi i gradonačelnica Magdalena Komes koja je svoju objavu na Facebooku započela već poznatim vokabularom iskusne političarke pazeći da se u pozadini precizno prezentira enterijer skromno obnovljene kuhinje u kojoj “skrušeno” ispija kavicu.

Objavu je započela biranim riječima: “U politici budite spremni na sve, pa i najružnije laži. A od koga drugog u Petrinji nego bivšeg gradonačelnika, višestrukog optuženika!”

Tko pjeva potresne a tko poslijepotresne “pjesme” sami pokušajte prosuditi, no na objavu o trasparentnosti obnove obiteljske kuće gradonačelnice Komes danas se ponovno oglasio Darinko Dumbović započevši post sa naslovom:

GRADONAČELNICI SU U LAŽI KRATKE NOGE..

Ovdje Dumbović u kuhnji ispija kavicu

GRADONAČELNICI SU U LAŽI KRATKE NOGE..
Kad si dužnosnik onda je sve javno , pa tako i imovinska kartica i posjedovni list! A kad se , kao Magdalena Komes zaklinješ u transparentnost i pošten rad, onda to moraš na vlastitom primjeru i pokazati. Istina je međutim u njezinu slučaju potpuno suprotna.

Kao gradski vijećnik sam na aktualnom satu zadnje sjednice postavio pitanje obnove njezine rodne kuće. Odgovor na pitanje nisam dobio, već uvredljivu objavu na njezinu fb profilu, sa slikom kako pije kavu u svojoj lijepo uređenoj kuhinji , ne razmišljajući gdje piju kavu oni kojima je potres porušio ne samo kuhinje, nego i cijele kuće.

Međutim, javni dokumenti pokazuju da je ona suvlasnica kuće, s majkom i bratom, a tako je i sama upisala u svoju imovinsku karticu. Drago mi je za svakog Petrinjca koji je obnovio svoj dom iza potresa, ali iskoristiti mjesto gradonačelnice i saborske zastupnice, kako bi prva riješila obnovu, dok ostali i treću godinu iza katastrofe uzaludno obilaze šaltere i bore se s teškom administracijom!?!?

Da li je u redu tako javno obmanjivati svoje sugrađane i cjelokupnu javnost!?!??
Neću više o toj temi, sve je kristalno jasno, a vidjet će se vrlo brzo koliko je ovo zanimljivo javnosti, medijima i svima kojima su puna usta transparentnosti , poštenja i sukoba interesa!!!!