Darinko Dumbović: Dobro je prisjetiti se kako je sve počelo!

Izvor: Facebook

Pa kaže…, uz nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića (HDZ), potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda (HDZ), potpredsjednika Vlade i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića (HDZ), ministra obrane Maria Banožića (HDZ), ministrar vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana (HDZ), ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića, saborskih zastupnika (HDZ), župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka (HDZ), gradonačelnice Petrinje Magdalene Komes (HDZ)… u Petrinji je 12. lipnja otvoren veteranski centar, treći u Hrvatskoj.

Pohvalno je to, da bi čovijek riječ rekao. Ali, ipak plejada HDZ-a nešto je zaboravila. Zaboravila je kako je u stvari sve započelo i tko gdje su i tko su oni koji su za osnivanje ovog centra među najzaslužnijima.

Na to ih je podsjetio nekadašnji gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupik Darinko Dumbović.
Evo što je napisao na stranici svojeg Facebooka:

VETERANSKI CENTAR JE SVEČANO OTVOREN U PETRINJI…
ALI DOBRO JE PRISJETITI SE KAKO JE SVE POČELO!!!!

Zaista sam posebno sretan i zadovoljan jer je Veteranski centar u Petrinji započeo s radom, a podsjetilo me to na početak , kad je uspješnom suradnjom grada Petrinje i Ministarstva hrvatskih branitelja, uz financiranje iz EU fondova taj projekt i započeo.

Kao gradonačelnik i saborski zastupnik ukazivao sam da je izgradnja Veteranskog centra u Petrinji od velike važnosti za hrvatske branitelje upravo na području gdje se branila i stvarala hrvatska država za koju su mnogi branitelji dali svoje živote, ali mnogi i danas nose posljedice rata i ratne traume.

Bilo je i nekih drugčijih mišljenja u tadašnjoj koaliciji, pa i prijedloga nekih drugih lokacija. Bio sam uporan i jasno davao do znanja da nikakva druga lokacija osim Petrinja ne dolazi u obzir!!!!

Kao grad smo se obvezali pripremiti sve što je bilo u našoj ingerenciji. Prostorno smo planirali objekt ove namjene i izdali građevinsku dozvolu kako bi vojarna Zrin u središtu Petrinje mogla biti prenamjenjena i preuređena u Veteranski centar, gdje će biti otvorena nova radna mjesta.

Tako smo u komunalnu infrastrukturu uložili 2 milijuna kn. ,oslobodili naknade 1 milijun kn ..
Još uvijek bi volio da naprave nešto svoje u Petrinji i pokažu narodu .
Hvala svima,a posebno petrinjskim braniteljima ,bivšem ministru Predragu Matiću ,zamjenici Vesni Nađ.