Đapić: Stvarni smisao poruke Pupovca i bratije je – ovo je Srbija.

Kampanju SNV-a u sklopu koje su postavili plakate s imenima troje predsjedničkih kandidata i njihovim sloganima na ćirilici žestoko je osudio predsjednički kandidat Anto Đapić čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Plakati Pupovčevog SNV na ćirilici diljem Hrvatske, s otisnutim porukama kandidata za predsjednika Republike nisu benigna dosjetka, kako to mnogi tumače. Nisu ni banalna provokacija. Pupovac i njegova srpska politička bratija poručuje – da se bolje razumijemo, a stvarni smisao poruke na srpskom pismu je – ovo je Srbija.

Tko smo to mi koji se trebamo razumjeti, tko su te dvije strane na čije se razumijevanje poziva?

U ovoj zemlji, što se Hrvatska zove i što, koliko god država slaba bila, što Hrvatska jest, jer joj je temelj, duša i srce hrvatski narod a ne vlast, nema dvije strane, dva subjekta, nama Hrvata i Srba.

U Hrvatskoj nema dviju strana Pupovče, nema razumijevanja za tvoju stranu. No, razumijem smisao i tajming tvoje poruke. U jeku kampanje za predsjednika Republike, države hrvatskog naroda, nezakonito javno komuniciraš na srpskom jeziku i pismu u zemlji i državi čija je ustavna obveza hrvatski jezik i latinično pismo, predstavljajući tim činom izbor predsjednika hrvatske nacionalne države igrarijom podčinjenih u srpskim okvirima i sa srpskim biljegom.

Tvoj bezobrazluk i otvoreno kršenje ustavne odredbe o jeziku i pismu je još jedna potvrda teške krize hrvatske državnosti. To je pljuska nacionalnim politikama, državnim institucijama,  ali nije duga vijeka jer ti nemaš snage i moći pljusnuti hrvatski narod. Možeš ga samo probuditi, kao što ste uradili devedesetih godina prošlog stoljeća, a tad vam se ne piše dobro. Tvoje podmuklo srbovanje s neskrivenim velikosrpskim ambicijama će biti prebrisano s lica ove zemlje prije nego i zamisliti možeš.

Taj bezobrazluk i zla politička namjera djelotvorni je signal i poziv svakome Hrvatu da je vrijeme zauvijek uništiti srbovanje u našim njedrima. Ta drskost vas je koštala teškog poraza krajem prošlog stoljeća, a milost koja vam je darovana, očito vas nije opametila. Milosti više neće biti, neće biti ni državnih uporišta, neće biti ni slabosti i  nesnalaženja, neće biti ni raspoloženja za toleranciju tvojih političkih svinjarija, neće biti razumijevanja. Zato što se dobro razumijemo i znamo što nam je činiti. Znaš li ti što tebe i slične čeka?

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić