Đapić: Hrvatska mora aktivirati crveni alarm Europskoj Uniji i postići da se međunarodne snage rasporede na granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom

Zagreb, 28.09.2019 - Predsjednik stranke Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) Ante Đapić objavio je službenu kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske, i svoj izborni program. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ik

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić priopćenjem za javnost oglasio se, što prenosimo u cjelosti: 

Republika Hrvatska daleko veći problem od ilegalnih migracija ima na granicama BiH i Srbije, te BiH i Crne Gore. Na granici Republike Hrvatske štiti se teritorij i narod u RH, ali i komfor Europske Unije, dok bi se na spomenutim granicama trebala štititi strateška sigurnost hrvatskog naroda. Granice RH ne mogu se  zaštititi bez fizičkih zapreka, ni s policijom ni s vojskom, iako bi vojska, čija je uloga zaštita teritorijalnog integriteta, poboljšala zaštitu.

Hrvatska u ovom trenutku doslovno mora aktivirati crveni alarm Europskoj Uniji i postići da se međunarodne snage rasporede na granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom, jer tamo nema nikakve kontrole i to vidim kao političku odluku u kojoj prešutno sudjeluje prije svih Beograd s islamističkim rukovodstvom bh. muslimana, a vrlo vjerojatno i uz potporu nekih islamskih zemalja i samoga Erdogana. Desetine tisuća ljudi bez ikakve legalne provjere identiteta ulaze i ostaju isključivo na prostoru Federacije, a na prostoru Republike Srpske nema ni jednoga. Misli li netko da je to slučajno?

Slanje nekoliko tisuća migranata na granicu kod Bihaća je najobičniji strateški mamac, zamišljen za iscrpljivanje hrvatskih resursa, dok prava opasnost od trajnih demografskih poremećaja ostaje i koncentrira se u dijelovima Federacije, za sada na rubovima prostora gdje žive preostali Hrvati. Te ljude neće primiti EU, nego je zamišljeno da ostanu u BiH i to isključivo pritiskujući hrvatski životni prostor. To je najveći problem Republike Hrvatske, a o njemu se uopće ne govori.

Predsjednik stranke DESNO

Anto Đapić