Danas promjenljivo vrijeme, kiša češća popodne, osobito na Jadranu

Foto: Nacionalno

Danas će biti promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran gdje će biti i pljuskova praćenih grmljavinom, izvijestio je u utorak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Lokalno na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima i dalje je moguća obilna oborina. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, na sjevernom dijelu ujutro i navečer mjestimice jaka bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva Celzijusovih.

Mokri i skliski kolnici

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Lici te na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK) te upozorio kako su na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale DC8 mogući odroni.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici A3, između čvorova Lučko i Jankomir kod odmorišta Plitvice u smjeru Bregane, vozi se otežano.
Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala DC8, državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala), Krčki, Paški i most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku otvoreni su za sve skupine vozila.

N.A./H