Danas nas čeka toplije vrijeme, ali stiže i značajna promjena

U subotu je posvuda bilo vruće, a u nedjelju će biti i još malo toplije. Vrlo vruće s temperaturom oko 35 stupnjeva očekuje se prvenstveno na istoku zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije.

Razlika između subote i nedjelje bit će i u tome što u nedjelju na kopnu neće biti baš stabilno pa su mogući lokalni pljuskovi, no ona prava promjena vremena zahvatit će naše krajeve u ponedjeljak kada se očekuje jače naoblačenje s kišom i pljuskovima. Nažalost, naš jug će ovu promjenu ponovno najmanje osjetiti.

I dalje ćemo se nalaziti pod utjecajem anticiklone, ali zbog blizine ovog frontalnog sustava neće biti baš najstabilnije.

U nedjelju ujutro bit će pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Puhat će većinom slab vjetar, na moru tek povremeno i umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti slična današnjoj – na kopnu od 13 do 17, a na Jadranu između 21 i 23 stupnja.

U središnjoj će Hrvatskoj u nastavku dana bit će pretežno sunčano i vruće, ali i nestabilno pa su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar će biti većinom slab, u noći umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura oko 34 stupnja.

I na istoku, u Slavoniji, bit će pretežno sunčano, ponegdje je moguć poneki kraći pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti do najviše 36 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u gorju uz više oblaka može pasti pokoji lokalni pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura od 31 do 33 stupnja.

U Dalmaciji sunčano, vedro, stabilno i vruće – temperatura će ovdje biti između 31 i 35 stupnjeva, a tek malo osvježenja donosit će sjeverozapadnjak.

More je ugodne temperature – uglavnom od 22 do 26 stupnjeva koliko je u subotu izmjereno u Puli i Rovinju.

U ponedjeljak nas očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom – ponegdje i izraženijim. Već od utorka sunčanije, ali manje vruće nego ovih dana.

Na sjevernom Jadranu u ponedjeljak nas očekuju kiša ili pljuskovi, dok će se na jugu zadržati suho. Ni ovdje promjena neće dugo trajati – već od utorka sunčano.

Dakle, još će u nedjelju biti vruće ili vrlo vuće, a ponedjeljak ćemo provesti uz više oblaka i kišu. Jedino gdje kiše neće biti je jug zemlje – tu se, naime, nastavlja razdoblje izrazito sušna vremena, piše Dnevnik.hr.

Na stranici LightningMaps u stvarnom vremenu možete pratiti dolazak nevremena.