Danas dočeci Vatrenima diljem Lijepe naše

Nakon spektakularnog dočeka u Zagrebu na kojemu je bila suza radosnica, pjesme i pregršt emotivnih trenutaka između srebrnih hrvatskih nogometaša i pola milijuna navijača reprezentacije, nogometašima će i u drugim gradovima biti priređeni svečani dočeci.

TIJEK DOGAĐAJA

U Karlovcu se sprema doček za Dejana Lovrena. Početak programa je u 17 sati na Glazbenom paviljonu.

Stigla je službena potvrda iz Grada Splita o organizaciji dočeka Vatrenih. Splićani će Vatrene dočekati na Rivi u 16 sati, a sve prisutne zabavljat će Marijan Ban i Diktatori, Jole, Giuliano, Dalmatino, Tiho Orlić, Alen Nižetić i Mate Bulić koji će s reprezentativcima izvesti pjesmu “Lijepa li si”, a nakon odlaska reprezentativaca nastaviti s glazbenim programom. Zasad je potvrđeno da stižu Ivan Perišić, Ivan Strinić, Ante Rebić i Lovre Kalinić. Za Vatrene je spreman i poseban autobus. U Splitu se neslužbeno priča – javlja Hina – da bi na doček Vatrenima na Rivi trebao doći i premijer Andrej Plenković, koji je jutros bio na otvaranju Čiovskog mosta.

Nakon Splita, Vatreni Imoćani Rebić i Strinić idu u Imotski gdje im se priprema doček oko 20 sati.

Slavonski Brod sprema doček za svog Marija Mandžukića.

Grad Omiš organizira doček hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Perišića u Omišu u srijedu, 18. srpnja 2018. s početkom je u 19.00 sati u Parku hrvatskih branitelja (na nasipu – Toreta ) u Omišu.

Domagoju Vidi sprema se prava fešta u njegovom Donjem Miholjcu. Turistička zajednica angažirala je TS Traminac iz Donjeg Miholjca i Slavonija band, a zasvirat će i Gradska limena glazba Donjeg Miholjca. Vidi će njegovi sumještani prirediti i iznenađenje.

Izbornika Zlatka Dalića najprije će dočekati u Varaždinu, u utorak. Na Kapucinskom trgu od 19 sati Varaždince i njihove goste uveseljavat će Prljavo kazalište i Zaprešić Boysi. Sljedeći tjedan, u ponedjeljak 23. 7. spremaju mu doček i u njegovom rodnom Livnu, u Bosni i Hercegovini.

Doček u Zadru

Kapetana i najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, Luku Modrića, i njegove sugrađane vratara Danijela Subašića, kao i reprezentativce Šimu Vrsaljka i Dominika Livakovića, dočekat će večeras njihovi Zadrani. Program dočeka počinje u zadarskoj luci u uvali Jazine u 20 sati. Zadarski Vatreni do Foruma će doploviti jedrenjakom Branimir koji će se kretati uz gradski most, zatim duž Liburnske, Istarske i Obale kralja Petra Krešimira IV.

U programu dočeka sudjelovat će svi koji se nađu na navedenoj ruti oko cijelog Poluotoka i na Forumu, pa je preporuka da dođu odjeveni u dresove Hrvatske i s hrvatskim zastavama, piše isti izvor.

Sve to, jasno, neće proći bez Mladena Grdovića koji je s igračima feštao i u Moskvi, posebno nakon izbacivanja Engleske u polufinalu kad se s gitarom i igračima popeo na stol.

Poseban poziv upućujen je svima koji žele sudjelovati u morskom defileu sa svojim plovilima, da do 20 sati budu u akvatoriju između lukobrana (đige) i kupališta Marex, vodeći računa o uvjetima plovidbe i neposredne blizine lučkog područja.

Nakon što se reprezentativci iskrcaju na gatu Obale kralja Petra Krešimira IV, svečani program se nastavlja na Forumu od 21 sat.