Dan velikih planova: Koji je daljnji smjer gospodarske politke

U organizaciji tjednika Lider u Zagrebu se održava 9. konferencija pod nazivom “Dan velikih planova”.

Svrha joj je poduzetnicima i menadžerima dati praktične smjernice za izradu poslovnih planova, a govorit će se i o globalnim kretanjima, monetarnoj, kreditnoj i fiskalnoj politici, o privlačenju investicija i poticanju izvoza.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji će održati predavanje o privlačenju investicija i poticanju izvoza, premijer Andrej Plenković govorit će o ekonomskoj politici Vlade u 2018., a guverner HNB-a Boris Vujčić dat će svoj osvrt na proizvodnost i izvoz.

Pregled globalnih trendova s naglaskom na situaciju u regiji napravit će Dario Scannapieco, potpredsjednik Europske investicijske banke. Uz premijera bit će i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Gordana Deranja, predsjednica HUP-a, u uvodnom izlaganju obratila se predstavnicima vlasti te naglasila da, unatoč pozitivnim makroekonomskim kretanjima i činjenici da se danas u Hrvatskoj “lakše diše”, trenutni rast ne smije biti izgovor i alibi za zadržavanje postojećeg stanja.

“Čekamo plan Vlade za iduću godinu jer će o tome ovisiti hoće li 2018. biti godina pozitivnih zaokreta ili opet godina propuštenih prilika”, kazala je Deranja, osvrćući se na još uvijek postojeće probleme – birokraciju i parafiskalne namete.