Dan Sisačko-moslavačke županije

Sisak-Desno Trebarjevo- Desna Martinska Ves – Župan Ivan Celjak kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovao je u obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije u Sisku, DesnomTrebarjevu i Martinskoj Vesi.

U nedjelju 11. lipnja 2023. godine, na sam Dan Sisačko-moslavačke županije i njezin trideseti rođendan, kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac i kod spomenika na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom.

Tradicionalno je odana počast velikanima hrvatske povijesti Stjepanu i Antunu Radiću ispred mjesta njihove rodne kuće u Desnom Trebarjevu.

„Braća Radić ostavila su veliki trag u hrvatskoj povijesti. Danas se posebno prisjećamo i naših poginulih hrvatskih branitelja kao i naših živih junaka bez kojih ne bi bilo niti Sisačko-moslavačke županije. Naša županija se je u posljednjih 30. godina susrela s brojnim izazovima. Na našem području Domovinski rat je, nažalost, ostavio teške posljedice, a novi izazovi s kojima se suočavamo je sanacija štete od posljedica potresa. Županija je, u okviru svoje nadležnosti, u obnovi vrlo uspješna i trenutno smo najbrže rastuća Županija u čiji razvoj Vlada RH ulaže značajna sredstva. Vjerujem da će naši stanovnici, kojima ujedno upućujem i čestitku za Dan Sisačko-moslavačke županije, osjetiti napredak u svoj svakodnevnici“, rekao je župan Ivan Celjak.

U nazočnosti mnogih izaslanstva, izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije sačinjavali su predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić, zamjenik župana Mihael Jurić i zamjenica župana iz reda srpske nacionalne manjine Mirjana Oluić.

U obilježavanju u Desnom Trebarjevu sudjelovali su i saborski zastupnici Marijana Petir, Krešo Beljak i Željko Lenart.
Misno slavlje u crkvi sv. Martina biskupa u Desnoj Martinskoj Vesi predvodio je župnik Ivica Šimunović