Dan pobjede: Medved ne želi otkriti Thompsonovu cijenu

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja” svečano će se obilježiti u petak 4. i subotu 5. kolovoza u Kninu, u organizaciji Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane RH i Ministarstva unutarnjih poslova, izvijestili su novinare članovi Organizacijskog odbora.

Osim sportskih susreta branitelja i dužnosnika te veterana Hajduka, Dinama, Osijeka i Rijeke, u petak će biti održana i sjednica hrvatske vlade. U subotu će na spomenik pobjede “Oluja 95” najviši dužnosnici države, županije, grada te branitelji položiti vijence a na Kninskoj tvrđavi će se u 10 sati obratiti okupljenima.

I koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju je dio službene proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, objasnio je ministar hrvatskih branitelja Tomislav Medved.

Jer, to Ministarstvo i u svim drugim gradovima, osim u Kninu, podržava organizaciju obilježavanja Dana pobjede. Na primjer, u Vukovaru i u Slavonskom Brodu.

U Slunju će biti niz programa u spomen Oluje, bit će izložen i dio vojne opreme i naoružanja, a, među ostalim, kako je rekao Medved, i koncert hrvatskog branitelja i glazbenika Marka Perkovića Thompsona. No, nije odgovorio na pitanje o cijeni Thompsonovog pjevanja. Kazao je da se pruža sva potrebna tehnička pomoć u vezi koncerta, u suradnji s gradovima i županijama, te kroz autobusne prijevoze te sve druge tehničke pomoći, piše Novi list.

Jedno od novinarskim pitanja bilo je na koji će način policija reagirati na moguće incidente, s obzirom na to da su se prošle godine pjevale ustaške budnice, a epilog je bio smjena šefa kninske policije? – Uvjeren sam da ove godine neće biti nikakvih incidenata u Kninu. Organizacijski odbor i MUP poduzet će sve sigurnosne radnje, rekao je Ivić.