Dan Metalurškog fakulteta u Sisku

Danas je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća povodom Dana Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu obilježavanja Dana Fakulteta održana je i promocija završenih studenata preddiplomskog i diplomskog studija Metalurgija te podjela Dekanove nagrade i pohvalnica najboljim studentima.

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem, nazočio svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prostoru Metalurškog fakulteta u Sisku .

Na ovoj svečanosti, kojoj je, uz brojne ugledne goste, nazočio i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dodijeljena su priznanja za suradnju s metalurškim fakultetom, priznanja umirovljenicima fakulteta, priznanja djelatnicima fakulteta, Dekanova nagrada , Posebne dekanove nagrade, dekanova pohvala. U prigodi obilježavanja Dana Metalurškog fakulteta obavljena je i svečana promocija prvostupnica/prvostupnika inženjerki/inženjera metalurgije, kao i promocija magistara inženjera metalurgije.

U toj prigodi župan Ivo Žinić je kazao:

“Ovo je jedna od najvažnijih viskoobrazovnih institucija, doduše nemamo previše fakulteta u našoj županiji ali svakako Metalruški fakultet sa dugom tradicijom, poviješćudoista je vrlo važna institucija koja obrazuje, koja stvara stručnjake i znanstvenike iz područja metalurgije, samo za ovaj grad i županiju već za cjelu Hrvatsku.

S te strane drago mi je čuti da preko 20-tak mladih inžinjera izlazi iz ove institucije koji će naći svoje mjesto u gospodarstvu i na taj način potaknuti nastavak proizvodnje metalurgije na ovom prostoru što nam je i cilj.

Želim zahvaliti svima onima koji su punih ovih 57 godina radili na razvoju metalurgije, znanosti vezane za ovo područje, pa čestitam dekanici i cjelom nastavničkom vijeću što vode brigu o našim mladima ne samo po pitanju znanosti i stručnosti nego da pokušamo zadržati te naše školovane mlade ljude na ovom našem prostoru” – kazao je župan Ivo Žinić.