Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i zamjenik župana Roman Rosavec su u nedjelju, 18. listopada 2020. godine, sudjelovali u odavanju počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, na Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Zajedno s obiteljima i roditeljima poginulih hrvatskih branitelja, udrugama proisteklih iz Domovinskog rata, paljenjem svijeća odana je počast kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.

Kod središnjeg su križa na sisačkom groblju Viktorovac položili vijence i zapalili svijeće, a zajedničku je molitvu vodio vlč. Ivan Grbešić.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane epidemijom zarazne bolesti COVID-19, ove godine Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije nije službeno obilježen kao dosadašnjih godina središnjom svečanošću u Novom Farkašiću. S tugom i zahvalnošću, na skroman i dostojanstven način položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Novom Farkašiću, naselju na području grada Petrinje, gdje je vođena slavna bitka i ostvarena velika pobjeda hrvatskih oružanih snaga.