Dan D !!! Ostaje ili odlazi, sud časti će popodne odlučiti o Milinoviću

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Više od 30 godina u stranci, čovjek koji je ikona Ličko senjskog HDZ-a Darko Milinović, danas očekuje što će odlučiti Sud časti, i kako će ga kazniti.

Podsjetimo, ono što je dovelo do političkih poremećaja u HDZ-u je zadnji potez Darka Milinovića kada je zajedno sa svojim pristašama došao je ispred središnjice i zahtijevao novi datum izbora.

Visoki sud časti HDZ-a će u ponedjeljak oko 13,00 sati odlučiti hoće li izbaciti Darka Milinovića iz stranke ili ne. Mogao bi se izvući i s lakšom sankcijom zbog tijesne većine u Saboru.

Potpredsjednik stranke Željko Reiner nije htio komentirati u nedjelju što će se dogoditi s njegovim dugogodišnjim kolegom.

Neću dopustiti da se, u prenesenom smislu, od HDZ-a radi cirkus i nikakva događanja naroda – izjavio je tad premijer Andrej Plenković.

Darku Milinoviću nije prvi puta da se pobunio protiv Plenkovića. Početkom godine napao je ministra Ćorića. Razlog je taj da po Lici kadrovira, kako kaže, bez da se njega pita.

Po volji mu nije bio niti Čorićev odabir za ravnatelja nacionalnog parka Plitvička jezera.

“Ne dozvolim da mi kvazi HDZ-ovci, kao što je ministar Ćorić, omalovažavaju ljude iz ličko-senjske županije i kažu da ovdje nema sposobnih”, rekao je tada Milinović.

Nekoliko mjeseci kasnije zabrinula ga je i Istanbulska konvencija.

– Imam rezerve i nije me do sada nitko uvjerio da ne postoji ova rodna ideologija u Istanbulskoj konvenciji – rekao je.

Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan Darko Milinović izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji u nedjelju, 9. rujna.

“Uvjeren sam da me neće onemogućiti da se kandidiram, mislim da nema razloga ni opomeni”, rekao Milinović na izlasku iz Hrvatskog sabora gdje nije aktivirao saborski mandat, nego se došao informirati koji je njegov status “kada i ako da ostavku na mjesto župana”.

Demantirao je da će u Saboru biti oporba.

“To kao oporba ste rekli vi, ne odgovara da sam izjavio da ću se vratiti u Sabor i neću podržati Andreja Plenkovića. Ali neću bezrezervno držati i dizati ruke, štiti ću interese Like, Gorskog kotara, Dalmatinske zagore…”, rekao je Milinović novinarima na izlasku iz Hrvatskog sabora gdje nije aktivirao saborski mandat, nego se došao informirati koji je njegov status “kada i ako da ostavku na mjesto župana”.