Damir Važinić: Hitna služba je postupila po protokolu kad je prevozila Jandrokovića

Pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinsku službu Damir Važinić izjavio je kako ta medicinska služba postupa prema svim covid bolesnicima za dolazak u bolnicu standardno i prema protokolu za prijevoz bolesnika te je isti protokol  primijenjen i kod predsjednika Sabora.

Postoji standardna procedura za dolazak covid bolesnika u bolnicu, koja jednako vrijedi za sve bolesnike, rekao je Važinić  i dodao da je na  potpuno isti način procedura primijenjena i kod predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Naglasio je kako se standardno i uobičajeno postupa kad postoji potreba jednako za sve bolesnike.
Od početka krize Hitna medicinska služba prevezla je 5885 covid bolesnika, rekao je Važinić dodavši kako je u samo zadnjih mjesec dana Hitna medicinska služba reagirala za covid bolesnike 753 puta.
Podsjetio je i kako je na području garda Zagreba Hitna medicinska služba od početka krize s covidom prevezla 1868 zaraženih covidom te da je u zadnjih mjesec dana prevezeno 125 bolesnika.
Iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora potvrđeno je kako je predsjednik Sabora Gordan Jandroković postupio striktno po uputama liječnika vezano uz procedure za dolazak u bolnicu covid bolesnika.

Gordan Jandroković, nakon što je otkriveno da je zaražen koronavirusom, u subotu je u bolnici snimao pluća, nalaz mu je uredan, a i dalje ima blage simptome, “Nakon konzultacija s liječnicima, budući da je u djetinjstvu i mladosti imao kronični bronhitis, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, u subotu je otišao snimiti pluća”, izvijestili su jutros iz Hrvatskog sabora.

Mediji su objavili da je Jandrokovića zbog korone u bolnicu vozila Hitna i da je ubrzo vraćen kući.

 

(Hina)