Damir Mandić dao ostavku na mjesto predsjednika karlovačkog HDZ-a

Damir Mandić gradonačelnik Karlovca/Nacionalno/D.Prša

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić podnio je ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Karlovca na sjednici Predsjedništva tog stranačkog odbora održanoj 1. kolovoza, a to je, prema priopćenju iz stranke, učinio zbog gradonačelničkih obveza.

Gradski odbor, stoji u priopćenju iz HDZ-a, jednoglasno je prihvatio Mandićevu ostavku, uz prijedlog da vršiteljica dužnosti predsjednika bude dosadašnja potpredsjednica i saborska zastupnica Marija Jelkovac.

Obrazlažući Mandićevu ostavku, u HDZ-u navode da je Mandić, postavši gradonačelnik Karlovca istodobno preuzeo i odgovornu i zahtjevnu funkciju, te da je upravo zbog preuzetih novih obveza, novih razvojnih projekata dao ostavku na predsjedničko mjesto u Gradskom odboru HDZ-a, te kako bi otvorio i prostor novim ljudima.

HDZ-ovci podsjećaju na sličnu situaciju koja se dogodila kad je bivši gradonačelnik, a današnji župan Damir Jelić funkciju predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Karlovca prepustio Damiru Mandiću, kojem karlovački HDZ zahvaljuje na petogodišnjem mandatu i, kako ističu, časno odrađenom poslu.