Damir Kajin najavio izlazak na parlamentarne izbore

Izvor: Facebook

Bivši saborski zastupnik i sadašnji nezavisni gradski vijećnik u Buzetu Damir Kajin najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Buzetu izlazak na parlamentarne izbore.

“Bit ću iskren i potpuno otvoren – razmišljam o parlamentarnim izborima, i da sam bio u ovom zadnjem mandatu u Saboru, uvjeren sam da bi i Istra i Pula i Buzet bili bitno drugačiji”, rekao je Kajin, koji smatra da se glas iz Istre i Kvarnera, nažalost, više ne čuje u Saboru. 

Po njegovim riječima, zastupnici se više bave svojim imovinskim karticama nego interesima Istrana.

“Sigurno ne bih mogao spriječiti slom Uljanika, ali bi Istra bila puno poštenija. Dok su mene moja braća iz IDS-a nakrcala tužbama za izgovorenu riječ, ja sam čast Istre morao braniti po sudovima diljem Istre dok su se oni nemilosrdno bogatili”, istaknuo je Kajin.

Naime, on smatra da se zastupnici “više bave svojim imovinskim karticama, nego interesima građana Istre, a nitko od njih nije u stanju progovarati o stvarnim istarskim problemima, pogotovo ne suočiti se s kriminalom” na tom području.

“Upravo zbog tog razloga razgovaram s mnogima, ima tu nekih opcija, pa možda u izbornu utrku uđem i kao nezavisna lista Damira Kajina”, najavio je Kajin i dodao kako, nažalost,  “gotovo nitko u Istri ne zna tko su istarski zastupnici, a kamoli da netko za njih zna izvan Istre”.

“Nitko neće zapamtiti niti jednu rečenicu te ekipe iz Istre, možda Grbinovu interpretaciju Thompsonove pjesme, a kamoli govor ili njihovo ime, a najmanje da su ti ljudi nešto učinili za neki od svojih gradova ili za Istru. Iz izbora u izbor dolaze sve bljeđi, sve neprepoznatljiviji političari”, ocijenio je Kajin.

On je na konferenciji za novinare spomenuo i presudu Vrhovnog suda kojom se poništava oslobađajuća presuda Županijskoga suda u Rijeci bivšemu buzetskom gradonačelniku i  istarskom županu te sadašnjemu IDS-ovu europarlamentarcu Valteru Flegi, ističući kako je on “vjerojatno najmanje kvaran od ekipe koja ga je okruživala u Istarskoj županiji”.

“Volio bih da se onih 530.000 kuna vrati tamo gdje pripadaju, znači u buzetski gradski proračun, i paralelno postigne neka nagodba, ali zbog svega što se dešava, nisam sretan i ne bojim se konačnog ishoda. Ali – treba naglasiti da to nije bio izoliran buzetski slučaj”, zaključio je Kajin. 

Bivšem gradonačelniku Buzeta i istarskom županu, a sadašnjem zastupniku IDS-a u Europskom parlamentu Valteru Flegi na Županijskome sudu u Rijeci sudilo se pod optužbom da je kao gradonačelnik Buzeta zlorabio položaj i ovlasti te sebi i svojim suradnicima nezakonito povećao plaće i tako oštetio gradski proračun za više od pola milijuna kuna.