Damir Jelić: Najbolji alat za Hrvatsku je HDZ

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Najbolji alat za bolju Hrvatsku je Hrvatska demokratska zajednica, kazao je predsjednik HDZ-a Karlovačke županije i župan Damir Jelić u nedjelju na proslavi 28. godišnjice njezina osnutka

Proslava je održana u gradskom kazalištu Zorin dom, u nazočnosti glavnog tajnika stranke i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i brojnih stranačkih i državnih dužnosnika.

Svečanosti je kao izaslanik predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića nazočio politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, potpredsjednik HDZ-a i ministar Oleg Butković, međunarodni tajnik Miro Kovač, ministrica Nada Murganić i predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, ministri Tomo Medved, Goran Marić, Gari Cappelli, te niz državnih tajnika i pomoćnika ministara, saborskih zastupnika.

Jelić je istaknuo i činjenicu da su u ovom trenutku u 11 gradova i općina u Karlovačkoj županiji na čelu HDZ-ovci, ali isto tako u 11 jedinica lokalne samoprave nisu HDZ-ovci. Dok god postoji ova izjednačena borba, kazao je Jelić, na nama je da se zapitamo koliko u ovom trenutku ima stare slave, a koliko realne snage HDZ-a, rekao je Jelić.

Najavio je, uz izgradnju novog doma HDZ-a u staroj karlovačkoj Zvijezdi, ustanovljenje „male HDZ-ove akademije“ u kojoj će svaki dužnosnik biti i mentor jednoj mlađoj osobi radi kvalitetnog kadrovskog osvježenja.

Od Nade Murganić i Tome Medveda, dvoje aktualnih ministara iz Karlovačke županije, Jelić je zatražio da budu „malo subjektivniji za vlastitu regiju, jer to je časno, i da oni moraju znati da se imaju kamo vratiti…“.

Jandroković je kazao da je karlovački i HDZ Karlovačke županije jedan od najbolje organiziranih u Hrvatskoj. Istaknuo je kako je HDZ ključna politička snaga u Vladi i izrazio zadovoljstvo postignutim u 16 mjeseci rada Vlade Andreja Plenkovića.