Dalmacija: Bespovratnih 750 tisuća kuna za 18 turističkih projekata

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Za razvojne turističke projekte u 18 svojih gradova i općina, Splitsko-dalmatinska županija bespovratno je dodijelila 750 tisuća kuna.

Riječ je o projektima koje su gradovi i općine prijavili na javni natječaj, a odobrilo Povjerenstvo za odabir projekata.

Najveći iznos, 110 tisuća kuna, dobio je projekt Jadro-izvor života, koji je prijavio Grad Solin, slijede ga Tematska staza Put križa u općini Podbablje (85 tisuća), Kuća dalmatinskog pršuta i vina u Vrgorcu te projekt uređenja pristupnog puta Lovačko turističkog središta u općini Lećevica koji su bespovratno dobili po 80 tisuća kuna.

Za projekt uređenja pristupne staze kuli Znojilo, općina Prgomet dobila je 60 tisuća kuna, po 40 tisuća kuna dobili su gradovi Vrlika za treću fazu osvjetljenja utvrde Prozor, Supetar za unutarnje uređenje Turističko-informativnog centra (TIC) i izradu projekta uređenja Trga Franje Tuđmana, Hvar za uređenje destilerije eko-etno sela Velo Grabje i Stari Grad za projekt turističke valorizacije svoje gradske knjižnice.

Općina Zadvarje dobila je 30 tisuća kuna za uređenje šetnice uz kanjon Cetine, po 20 tisuća kuna pripalo je Jelsi i Podgori za uređenje njihovih šetnica te okoliša crkvice svetog Roka, a 15 tisuća kuna općini Postira za izradu projekte dokumentacije popratnog poslovnog objekta u sklopu SC Postira.

Po 10 tisuća kuna dobile su općine Milna i Šolta te grad Trogir za projekte Interpretacijskog centar maritimne povijesti naselja Milne,  Bike share uslugu te Uređenje parka Fortin i Žudika.