Dalija Orešković: Predsjednica nema toplog lica, to je samo maska

Ilustracija/Nacionalno

Dalija Orešković sve je više zastupljena u medijskim istupima koje neki drže poželjnim dok se drugi pitaju s čime je zaslužila toliku pozornost ?!

Sve više plijeni svojim izjavama o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović u negativnom kontekstu.

Ako se uzme u obzir da godinama imamo politički sustav u kojem dominiraju dvije stranke a ljudi su zasićeni HDZ-om i SDP-om, nije čudno što narod želi nova lica koja nisu opterećena prošlim vremenima.

Ipak nameće se pitanje da li je, a je, još uvijek političkoj javnosti dovoljno nepoznata Dalija Orešković (ne)spretno postupila davajući izjave o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović ?!

Najprije je predsjednicu povukla zbog navodnog slikanja s hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem, ne odobrava joj ponašanje kao predsjednice na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a sad je dodala da predsjednica nema toplog lica već da je to maska.

Mnogi drže da je tu nedvojbeno riječ o osobnoj netrpeljivosti Dalije i Kolinde zbog nekih prošlih vremena, što sada javno, spretno ili nespretno koristi Dalija Orešković, jer nije opterećena funkcijom koju je prije obnašala i ne mora, kako je kazala “držati ručnu kočnicu podignutom”.

Koliko će Dalija uspješno zaplivati u političkim vodama, u kojima već sada pokušava stvoriti valove, teško je za reći, ali očito je da ima dobru plejadu pobornika, prvenstveno onih koji ne dolaze iz redova u kojima su se prsti umakali u “sos”.

Novi prostor, priliku za još jedan napad na Kolindu Grabar Kitarović dobila je Dalija Orešković u Novom danu N1 televizije gdje bilo neizbježno da stručno objasni što predsjednici ne valja…

Tako je Dalija Orešković našla za shodno da govori između ostalog o svojim političkim planovima ali, naravno i o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i njenom odustajanju od odlaska u Marakeš gdje se donose mjere za legalne migracije.

Kaže da nije toliko zatečena, jer je to za nju još jedan primjer razotkrivanja lica predsjednice.

Ustav kaže da se vanjska politika sukreira između Pantovčaka i Banskih dvora. Pozicija je trebala biti usuglašena u trenu kada je o tome predsjednica govorila u UN-u.

A da bi svoju empatiju prema predsjednici u potpunosti iskazala dodala je:

“Sama činjenica da podilazi osjećajima i sentimenitma uske populacije građana jasno oslikava gdje je njena empatija na koju se često populistički poziva kada treba pokazati toplo lice. Tog toplog lica nema, to je samo maska”.

Slovo na “I” Dalija Orešković stavila je izjavom da Grabar Kitarović dobro stoji u anketama što je zahvala dobro osmišljenom političkom marketingu.

“Smiješi se, dijeli sličice, ima dobar marketing koji je približava svakodnevnom životu i emocijama građana, iza toga ne stoji ozbiljan rad i ono što bi predsjednik trebao raditi”, kaže Dalija Orešković.