Dalija Orešković: Okolnost da će Andrija Mikulić povrh svega voditi i lokalni stožer u kampanji za izbor predsjednika države, ruganje je demokraciji.

Nakon formiranja izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, HDZ je krenuo u ustrojavanje stožera po cijeloj Hrvatskoj pa je tako prošli tjedan ustrojen i onaj u Zagrebu. Vodit će ga predsjednik Gradskog odbora te stranke Andija Mikulić.

Iako je takav izbor na temelju funkcije koju nosi nekako logičan, sporan je onaj dio koji se odnosi na Mikulićevu drugu funkciju, a to je ona glavnog državnog inspektora. 

Postavljanje Andrije Mikulića na dužnost glavnog državnog inspektora, i njegovu ulogu u predsjedničkoj kampanji, komentirala je i Dalija Orešković kandidatkinja za predsjednicu RH na svojem Facebook profilu:

U pristojno uređenim demokracijama, funkcija glavnog državnog inspektora morala bi biti politički neutralna. Osoba koja tu dužnost obnaša ne bi smjela pripadati bilo kojoj političkoj stranci, a kamoli obnašati visoke stranačke funkcije. Okolnost da će Andrija Mikulić povrh svega voditi i lokalni stožer u kampanji za izbor predsjednika države, ruganje je demokraciji.

Na ovaj način HDZ i njegova predsjednička kandidatkinja vraćaju RH u mračno doba u kojem je vlast bila pod kontrolom jedne političke stranke koja ne priznaje i ne pristaje na granice svojih ovlasti. Ironično je što se upravo HDZ i njegovi poltroni kao i njihova glasačka baza, najglasnije bune protiv vječnih aveti iz bivšeg sistema i njegovog totalitarizma, a pri tome ih ne smeta što RH pretvaraju u još gori. Stare navike očito teško umiru.

https://www.facebook.com/predsjednicabezmaske/posts/136327427712341