Dalija Orešković: ‘Nisam fokusirana na one koji iz SDP-a dolaze, tražim nove ljude i neke nove politike”

Kao što smo već pisali Bojan Glavašević napustio je SDP. Mediji prenose razne političke varijacije oko moguće “ekipe” koju bi mogli okupiti Glavašević a i Orešković, tako se spekulira kako bi Glavašević mogao biti neko novo lice koje traži Dalija Orešković, bivša članica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, koja je najavila osnivanje nove političke stranke.

Na upit da li bi baš Glavašević mogao biti jedan od članova njezinog tima Dalija Orešković je odgovorila:

“U ovom trenutku vam to ne mogu potvrditi, niti osporiti. Mogu samo reći svoj stav, a to je da sam u procesu okupljanja ljudi koji imaju svoj stav, svoj integritet, oni koji su dovoljno prepoznatljivi u javnosti da svojim imenom zapravo mogu privući mlade ljude na političku scenu. To je jedino gdje ja vidim da Hrvatska može tražiti svoju šansu”, kazala je Orešković za RTL Direkt.

Kazala je da ona nije razlog raskola u SDP-u te da nije ‘fokusirana na one koji iz SDP-a dolaze. Ja uistinu tražim neku novu snagu. Razgovora je bilo puno, ideja je puno”, rekla je.

Podsjetimo, u utorak je o razlozima svoga odlaska iz SDP-a govorio Bojan Glavašević. Na pitanje hoće li mu se u mogućem osnivanju nove stranke bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, Glavašević je rekao da o tome nije razmišljao te da je usmjeren na druge stvari.

“Poziv se više odnosi na neke nove ljude i neke nove politike. Daliju Orešković izuzetno cijenim, to vam mogu reći u ovom trenutku”, rekao je Glavašević.